Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
"W tej książce pdf otwieram przed czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki swoich przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję również opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnorakich smaków i dużo innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!"Kasia Marciniewicz
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | W słoiku. Przetworowanie przez cały rok |
Autor: | Marciniewicz Kasia |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Publicat |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
interesujące przepisy na przetwory z warzyw i nie tylko zalecam zakup
Książkę kupiłam w prezencie dla osoby, która wekuje 24 na dobę:) super przepisy, te bardziej tradycyjne jak np. Passata lecz i bardziej wymyślne, które zaskoczą caaala rodzinę :)
Serdecznie polecam, kupiłam książkę dla Mamy, która nie lubi gotować jednak słoiki mogłaby robić na okrągło. Zawsze brakuje pomysłów na to co wsadzić do nich, a ta książka ebook ma ich naprawdę wiele i są niesamowite. Cudowne ilustracje i pomysły , które trafia w każde gusta.
Bardzo ładnie wydana, wiele interesujących przepisów. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Kasia Marcinkiewicz wspólnie z wydawnictwem PUBLICAT stowrzyła prawdziwy kulinarny przewodnik bestseller ,czyli elegancko i kolorowo, nietuzinkwe wydanie oryginalnych przepisow i konserwowania produktow zywnosciowych przez cały rok .A do ksiazki dołączone gratis plakietki na słoiki! Nic ,tylko robić smakowitości autorstwa Pani Kasi z owoców,warzyw, podstawy robienia kiszonek ,które sa bardzo zdrowe ,dowiemy sie tez co suszy c i mrozic w a także jest o przyprawach ,tudziez ulubionych dressingach do potraw. Prostota wykonania plus ilustracje inspiruja do wykonania potraw, ksiazka naprawde warta żeby miec ja na półce!
Super ksiazka
Książka ebook pt. „ W słoiku przez cały rok ‘’ autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego. Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe sposoby konserwacji produktów. Dalszą element książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens. W pierwszym z nich zamieściła przepisy na przepisy z przetwory z owoców i warzyw, które można zamknąć w słoikach i butelkach. Warto spróbować interesujących połączeń z dżemu z zielonych pomidorów z bazylią czy moreli z tymiankiem. W drugim rozdziale „ Kredens” można znaleźć przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sałatek itd. Sięgając po te przepisy można się przekonać ,że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet najbardziej wybredne podniebienia. Książka ebook pt. „ W słoiku przez cały rok ‘’jest adresowana dla wszystkich Czytelników pragnących poznać przepisy na przetwory, które służą zdrowemu odżywianiu się przez cały rok. Każdy przepis na domowe przetwory zamieszczony na łamach cudownie wydanej książki przez Wydawnictwo Publicat, zawiera 240 stron, twardą oprawę, tabele, fotografie zaprezentowanych przetworów po ich przyrządzeniu. Zalecam zapoznanie się z tą książką autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz. Źródło: Autorska recenzja kulinarna http://muzeumksiazkikucharskiej.pl/
Od dawna marzyłam o takiej pozycji, która w zachęcający sposób przedstawi jak zrobić zapasy, uwieczniając dary lata w słoikach. Ta książka ebook wychodzi dalej. Jest tu całe mnóstwo przepisów na słodko i słono, suszonych, mrożonych, kiszonych i marynowanych z wykorzystaniem całego mnóstwa owoców i warzyw. Są przepisy na buliony, dressingi, musztardy, winegrety, pesto, granole, chipsy czy mieszanki przypraw. Dla mięsożerców również się coś znajdzie, jak np. pasztety czy gęsie udka zamknięte w słoikach.
Czekałam na taką książkę od dawna! Nie tylko jako czytelniczka ChilliBite, lecz przede wszystkim jako domowa kucharka. Nie zawiodłam się. Książka ebook jest bardzo nieźle skomponowana, przyjaźnie napisana i wydana na najwyższym poziomie. Czeka mnie teraz długi sezon w kuchni. Akurat coś dla "słoików" :) Polecam!