Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski a także Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka ebook to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W ciekawy sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego w kontekście gastronomii Rzeczpospolitej Obojga Narodów XVII – XIX w., życie codzienne dworu Ogińskich w czasie XVIII – XIX w., przejawy tradycji gastronomicznych innych członków rodu Ogińskich a także innych przedstawicieli rodów szlacheckich. Obok tekstów o charakterze historycznym zaprezentowano też zaadaptowane do czasów współczesnych autentyczne przepisy z czasów Michała Kleofasa Ogińskiego. Nad powstaniem książki pracowała międzynarodowa grupa specjalistów z Polski i Litwy: historycy: Rymvidas Laużikas, Arwidas Pacewiczius, Jarosław Dumanowski a także kucharz Liutauras Czaprackas. Mamy nadzieję, że doświadczą Państwo smakowitych chwil wraz z Michałem Kleofasem Ogińskim a także innymi przedstawicielami jego rodu.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | W kuchni Ogińskich |
| Autor: | Lauzikas Rimvydas, Ceprackas Liutauras, Dumanowski Jarosław, Pacevicius Arvydas |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | VSI Akademine Leidyba |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.