Średnia Ocena:
W kuchni Ogińskich
Rok 2015 został ogłoszony prze narodowe komisje UNESCO Litwy, Polski a także Białorusi Rokiem Michała Kleofasa Ogińskiego, z okazji 250. rocznicy jego narodzin. Ta książka ebook to jedna z publikacji wydanych z okazji tego jubileuszu. Jest adresowana nie tyle do znawców historii i gastronomii, ile do szerszego kręgu odbiorców. W ciekawy sposób przedstawiono w niej osobowość Michała Kleofasa Ogińskiego w kontekście gastronomii Rzeczpospolitej Obojga Narodów XVII – XIX w., życie codzienne dworu Ogińskich w czasie XVIII – XIX w., przejawy tradycji gastronomicznych innych członków rodu Ogińskich a także innych przedstawicieli rodów szlacheckich. Obok tekstów o charakterze historycznym zaprezentowano też zaadaptowane do czasów współczesnych autentyczne przepisy z czasów Michała Kleofasa Ogińskiego. Nad powstaniem książki pracowała międzynarodowa grupa specjalistów z Polski i Litwy: historycy: Rymvidas Laużikas, Arwidas Pacewiczius, Jarosław Dumanowski a także kucharz Liutauras Czaprackas. Mamy nadzieję, że doświadczą Państwo smakowitych chwil wraz z Michałem Kleofasem Ogińskim a także innymi przedstawicielami jego rodu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | W kuchni Ogińskich |
Autor: | Lauzikas Rimvydas, Ceprackas Liutauras, Dumanowski Jarosław, Pacevicius Arvydas |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | VSI Akademine Leidyba |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
W kuchni Ogińskich PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!