Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Publikacja, jak każda książka ebook kucharska, pokazuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) a także dzikie (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy interesujące dodatki (pieprz ziołowy).Ponieważ jednak książka ebook powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera również krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i XX w.) a także o tradycjach kulinarnych w ogóle (na przykład jak jadali starożytni Rzymianie). Dodatkową ciekawostkę stanowi fakt, że autorami przepisów są ludzie związani z UW, zajmujący różnorakie stanowiska i zatrudnieni w różnorakich jednostkach uczelnianych: rektorzy, profesorowie, pracownicy administracyjni…Książka w lekkiej, często zabawnej formie opowiada więc nie tylko o kuchni, lecz również o ludziach Uniwersytetu, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Uniwersytecka książka kucharska |
| Autor: | Kurczewski Jacek |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.