Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, później węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Słynny szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta cudownie ilustrowana książka ebook zawiera nie tylko przepisy kulinarne, lecz też porady dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - a także mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ja czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka ebook wegetariańska. W składnikach wielu spośród nad 80 przepisów jest mięso albo ryba, lecz prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ulubione warzywa pana Wilkinsona |
Autor: | Wilkinson Matt |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Albatros |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook ciekawie napisana - po kolei omówiony główny produkt z przepisami do zastosowania. Idealna alternatywa na upominek dla kucharza-rzemieślnika. Trafiony upominek dla osoby, które gotowanie to sztuka, a nie byle jakie podanie prostego schabowego :)
W jaki sposób komponujecie własne posiłki? Wybieracie rodzaj mięsa – wołowina, jagnięcina, ryba – a potem dobieracie do tego „dodatki”, takie jak ryż, ziemniaki, makaron? I, ewentualnie, na samym końcu decydujecie się na jakąś „zieleninę”? Jeśli tak, czas wprowadzić pewne modyfikacje... Matt Wilkinson, duży fan warzyw, zachęca do odwrócenia całego procesu i powrotu do zamierzchłych zwyczajów kulinarnych, kiedy mięso było rzadkością. Wówczas na pierwszym miejscu były właśnie warzywa – tanie, zdrowe i smaczne. W pięknej, wyjątkowo apetycznej książce pdf twórca przedstawia własne ulubione dary ziemi, okraszone nietuzinkowymi przepisami, radami kulinarnymi a także ogrodniczymi, wspomnieniami i ciekawostkami. To publikacja wynosząca warzywa na kuchenny piedestał i zarazem ciesząca oko jak mało która.