Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce pdf dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemalże wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Tylko kiszonki |
| Autor: | Green Fern |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Super książka, ładnie opracowana bardzo przydatne rady .
w końcu odważyłam się spróbować kisić!! przepisy są fajne, ponieważ nieskomplikowane, dynamicznie się nastawia kiszonki i rzeczywiście ukisić można mnóstwo rzeczy! fajna książka, zalecam