Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury okładka

Średnia Ocena:


Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

"Tradycyjna kuchnia gruzińska" zawiera praktyczne rady i sprawdzone receptury na przygotowanie potraw z : warzyw i owoców, dań z produktów mlecznych, jajek, kasz i niesłodkich wypieków, potraw z drobiu, dań mięsnych, potraw rybnych, potraw przyrządzanych na ogniu, deserów, przetworów. W książce pdf znajdują się nie tylko przepisy, lecz też opisy tradycji, obyczajów i świąt, sprzętu kuchennego i charakterystyka głównych dań, a także opisy najciekawszych miejsc (Górzysta Gruzja. Północne góry, Góry południowe, Gruzja równinna, Wybrzeże czy stolica Gruzji- Tibilisi).

Szczegóły
Tytuł Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Autor: Kiładze Jelena
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Rea
Rok wydania: 2011
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Agata Łozowicka

    Świetne przepisy przekazane w łatwy sposób. Polecam.

  • anonymous

    Bardzo przejrzyste przepisy. idealne dla laika. Smaczne posiłki

  • Sniezkagotuje.blogspot.com

    Prócz interesujących przepisów przeczytamy info o kraju, historii Gruzji, poznamy gruzińskie wina, ponieważ przy każdym rozdziale są omówione wina pasujące do opisanych potraw. Całość uzupełniają bardzo ładne zdjęcia. Z tą książką można śmiało wyruszyć w podróż po gruzińskich kulinariach i poznać tradycję biesiadowania i metody na przygotowanie narodowych potraw. Wspaniałe metody na przygotowanie bakłażanów, fasoli, pomidorów i kabaczków, nieznane sery, jak np. imertyński, zaprawione ziołami - kolendrą, miętą, czy berberysem. Nie brakuje również przepisów na najsłynniejsze gruzińskie dania - chaczapuri, chinkali, sacywii. Warto przeczytać przepis i zobaczyć, jak wyglądają na zdjęciach, by wiedzieć, czego oczekiwać w restauracji.