Średnia Ocena:
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
"Tradycyjna kuchnia gruzińska" zawiera praktyczne rady i sprawdzone receptury na przygotowanie potraw z : warzyw i owoców, dań z produktów mlecznych, jajek, kasz i niesłodkich wypieków, potraw z drobiu, dań mięsnych, potraw rybnych, potraw przyrządzanych na ogniu, deserów, przetworów. W książce pdf znajdują się nie tylko przepisy, lecz też opisy tradycji, obyczajów i świąt, sprzętu kuchennego i charakterystyka głównych dań, a także opisy najciekawszych miejsc (Górzysta Gruzja. Północne góry, Góry południowe, Gruzja równinna, Wybrzeże czy stolica Gruzji- Tibilisi).
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury |
Autor: | Kiładze Jelena |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Rea |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Świetne przepisy przekazane w łatwy sposób. Polecam.
Bardzo przejrzyste przepisy. idealne dla laika. Smaczne posiłki
Prócz interesujących przepisów przeczytamy info o kraju, historii Gruzji, poznamy gruzińskie wina, ponieważ przy każdym rozdziale są omówione wina pasujące do opisanych potraw. Całość uzupełniają bardzo ładne zdjęcia. Z tą książką można śmiało wyruszyć w podróż po gruzińskich kulinariach i poznać tradycję biesiadowania i metody na przygotowanie narodowych potraw. Wspaniałe metody na przygotowanie bakłażanów, fasoli, pomidorów i kabaczków, nieznane sery, jak np. imertyński, zaprawione ziołami - kolendrą, miętą, czy berberysem. Nie brakuje również przepisów na najsłynniejsze gruzińskie dania - chaczapuri, chinkali, sacywii. Warto przeczytać przepis i zobaczyć, jak wyglądają na zdjęciach, by wiedzieć, czego oczekiwać w restauracji.