Średnia Ocena:
Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów
Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są idealnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod wobec wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego a także z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady niezłych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów. Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą również stać się inspiracją do opracowania swoich ćwiczeń. Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC objaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów |
Autor: | Kowalska Joanna Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Format AB |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Ćwiczenia. Kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!