Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Zalecamy go też uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era objaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności a także podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego a także zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różnorakie rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia a także dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Technologia żywności. Podręcznik. Część 1 |
| Autor: | Dłużewski Mieczysław |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
| Rok wydania: | 2007 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.