Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 okładka

Średnia Ocena:


Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz a także technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pokazuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia a także procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Opisuje też zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj a także przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele a także zapytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.

Szczegóły
Tytuł Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1
Autor: Konarzewska Małgorzata
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Pobierz PDF

Nazwa pliku: pdf.pdf - Rozmiar: 75.3 kB
Głosy: -1
Pobierz
Nazwa pliku: Technologia gastronomiczna, klasa I TŻ, I TGŻ.doc - Rozmiar: 32.3 kB
Głosy: -2
Pobierz

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Iwona Dudzińska

    ładne kolorowe wydanie dla syn do szkoły gastronomicznej, dynamiczna dostawa

 

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 PDF transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 Sowa Sp. z o.o. Ul. Raszyńska 13 Piaseczno Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 ISBN: 83-02-05478-X Autor: Antonina Kopta,Barbara Łuszczki Format: 145x205 Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne WSiP Liczba stron: 276 Rok wydania: 1999 Oprawa: Miękka Język: polski EAN: 9788302054785 Typ: wyczerpane Cena brutto: 45,20 PLN Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzn AptusShop