Średnia Ocena:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz a także technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Pokazuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia a także procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Opisuje też zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj a także przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele a także zapytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 |
Autor: | Konarzewska Małgorzata |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Pobierz PDF
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom 2. Podręcznik. Część 1 PDF transkrypt - 20 pierwszych stron:
Recenzje
ładne kolorowe wydanie dla syn do szkoły gastronomicznej, dynamiczna dostawa