Średnia Ocena:
Tajniki suszenia żywności
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z prosto psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów a także zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce pdf odnajdziesz cenne info na temat: zalet domowego suszenia żywności mechanizmu działania dehydratora wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych zasad bezpieczeństwa żywnościowego metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów produktów najlepiej nadających się do suszenia czynników wpływających na czas suszenia żywności sposobów przygotowywania żywności do suszenia przechowywania wysuszonych produktów
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Tajniki suszenia żywności |
Autor: | Keogh Michelle |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Galaktyka |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Tajniki suszenia żywności PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Książka ebook dla każdego kto chce smakować smaki domowego ogródka przez cały rok. Inspiruje wieloma interesującymi przepisami.
Książka ebook "tajniki suszenia żywności" autorstwa Keogh Michelle jest idealnym poradnikiem obfitującym w praktyczne rady jak suszyć, żeby produkty były smaczne, zdrowe, a także efektowne (choćby przepisy na owocowe rulony - były prawdziwą ciekawostką). Publikacja opatrzona jest podtytułem "jak wykorzystać w pełni właściwości dehydratora" i zdecydowanie stwierdzam, że ta tematyka jest realizowana. Dzięki niej zdałam sobie sprawę jak niewiele wiedziałam o suszeniu żywności. Autorka podzieliła książkę na czternaście rozdziałów: podstawy suszenia (między innymi proponując odpowiednie przygotowanie żywności do suszenia np.: poprzez wcześniejsze namoczenie albo pokrojenie na mandolinie), suszone owoce (godne zauważenia są szczególnie "podkręcone" przepisy np.: na chipsy arbuzowe z limonką czy podwójnie suszone banany waniliowo - kokosowe, suszone warzywa, ruloniki (owocowe i warzywne) - te stają się doskonałą przekąską w szkole albo w pracy, metody na suszone mięso, sposoby na pestki i orzechy, a także niestandardowe propozycje wykonania chlebków i krakersów, ziół i przypraw, wyjątkowych śniadań (np. granoli a nawet naleśników), przystawek, deserów, dań głównych, smakołyków dla domowych zwierząt, a także innych zastosowań dehydratora (tak, fachowo określa się suszarkę do owoców i warzyw). Ponadto w książce pdf znajdują się dokładne receptury i zachęcające fotografie gotowych ususzonych produktów i potraw. Zdecydowanie jest to książka ebook stanowiąca impuls do rozpoczęcia przygody z dehydracją jedzenia nie tylko od święta. Anna Daniluk, przyprawmnieblog.pl