Tajniki suszenia żywności okładka

Średnia Ocena:


Tajniki suszenia żywności

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z prosto psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów a także zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce pdf odnajdziesz cenne info na temat: zalet domowego suszenia żywności mechanizmu działania dehydratora wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych zasad bezpieczeństwa żywnościowego metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów produktów najlepiej nadających się do suszenia czynników wpływających na czas suszenia żywności sposobów przygotowywania żywności do suszenia przechowywania wysuszonych produktów

Szczegóły
Tytuł Tajniki suszenia żywności
Autor: Keogh Michelle
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Galaktyka
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Tajniki suszenia żywności w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Tajniki suszenia żywności PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Dominika Wronka

    Książka ebook dla każdego kto chce smakować smaki domowego ogródka przez cały rok. Inspiruje wieloma interesującymi przepisami.

  • Anna Daniluk

    Książka ebook "tajniki suszenia żywności" autorstwa Keogh Michelle jest idealnym poradnikiem obfitującym w praktyczne rady jak suszyć, żeby produkty były smaczne, zdrowe, a także efektowne (choćby przepisy na owocowe rulony - były prawdziwą ciekawostką). Publikacja opatrzona jest podtytułem "jak wykorzystać w pełni właściwości dehydratora" i zdecydowanie stwierdzam, że ta tematyka jest realizowana. Dzięki niej zdałam sobie sprawę jak niewiele wiedziałam o suszeniu żywności. Autorka podzieliła książkę na czternaście rozdziałów: podstawy suszenia (między innymi proponując odpowiednie przygotowanie żywności do suszenia np.: poprzez wcześniejsze namoczenie albo pokrojenie na mandolinie), suszone owoce (godne zauważenia są szczególnie "podkręcone" przepisy np.: na chipsy arbuzowe z limonką czy podwójnie suszone banany waniliowo - kokosowe, suszone warzywa, ruloniki (owocowe i warzywne) - te stają się doskonałą przekąską w szkole albo w pracy, metody na suszone mięso, sposoby na pestki i orzechy, a także niestandardowe propozycje wykonania chlebków i krakersów, ziół i przypraw, wyjątkowych śniadań (np. granoli a nawet naleśników), przystawek, deserów, dań głównych, smakołyków dla domowych zwierząt, a także innych zastosowań dehydratora (tak, fachowo określa się suszarkę do owoców i warzyw). Ponadto w książce pdf znajdują się dokładne receptury i zachęcające fotografie gotowych ususzonych produktów i potraw. Zdecydowanie jest to książka ebook stanowiąca impuls do rozpoczęcia przygody z dehydracją jedzenia nie tylko od święta. Anna Daniluk, przyprawmnieblog.pl