Średnia Ocena:
Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta
Zamień chemię na jedzenie – też w Święta! Dzięki swoim ebookom Julita Bator przemieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się własną unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego niezbędna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni. Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę? Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu podnosił się zapach rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta |
Autor: | Bator Julita |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Dla mnie to juz 3 ksiazka Julity. Fajne pomysly i podpowiedzi na odświętne, zdrowe dania.
Książka ebook bardzo ciekawa, większego formatu, bogato ilustrowana, ale niestety jest kopią poprzednich dwóch książek. Kto posiada dwie książki "Zamień chemię na jedzenie" to w świeżym świątecznym wydaniu nie znajdzie zbyt dużo nowego, no może kilka kartek z pustymi kartkami z linijkami na małe duże notatki. Książka ebook zostaje w moim zborze ponieważ wydana jest bardzo atrakcyjnie, będzie kiedyś dobrym upominkiem na święta.
Następna porcja przepisów pozbawionych chemii. Tym razem przepisy wybrane pod klucz 'święta'. Do wykorzystania, jeśli chce się przygotować tradycyjne potrawy w zdrowym wydaniu. Zbiór przepisów klasyczny.
ładnie wydana, interesujące przepisy. posiadam już dwa książki autorki i następna musiała znaleźć się w mojej bibliotece. Jeśli ktos ma ochotę na tradycyjne dania lecz bez zbędnej chemii na pewno znajdzie tu coś dla siebie.
Nie tylko święta są dobrą okazją by maksymalnie wyeliminować chemię ze własnego jadłospisu, najlepiej zrobić tak na stałe. Dlatego książka ebook autorstwa Julity Bator bardzo mnie zaintrygowała, choć wcześniej byłam przekonana że tak się nie da, to staram się żyć bez produktów zawierających szkodliwe składniki. Książka ebook jest wyjątkowo pouczająca, motywuje i inspiruje do zadbania o swoje zdrowie.
Julita Bator ma lekkie pióro, ciekawostki które przemyca w własnych ebookach są naprawdę przydatne. ,,Święta bez chemii” to już w trzecia książka ebook Julity Bator, która prezentuje jak gotować bez chemii. Zalecam
Podejmuje wyzwanie i spróbuje przygotować takie świeta bez chemii. Nie tylko te nadchodzące lecz i kolejne.
Zawsze się obawiałem wprowadzać jakieś innowację w własny jadłospis, zwłaszcza odświętny, gdzie panują od lat te same dania. Lecz ta książka ebook mnie zachęciła, by podsunąć parę przepisów żonie i samemu spróbować coś upichcić inaczej.
Zachwyciłam się wcześniejszymi ebookami Bator, pomysł by pokazać jak proste jest zrezygnowanie z chemii by poprawić własne zdrowie i najbliższych. A teraz jest okazja zarazić niedowiarków i pokazać na święta że może to być smaczna zmiana!
Na takie coś czekałam!Praktyczne, piękne, inspirujące przepisy na urozmaicenie tradycji. Tak y pogodzić zdrowe i dobre!:)
Święta bez chemii to cudownie wydana książka ebook z przepisami na przepyszne dania, w których nie ma ani krztyny chemicznych barwników polepszaczy ulepszaczy glutaminianu itd. Nierzadko nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo faszerujemy się chemią jak niekorzystnie wpływa to na nasze organizmy. Serdecznie zalecam Julitę Bator, jej poprzednie książki i święta bez chemii
Julita Bator już zdążyła nas zaskoczyć i przyzwyczaić do prostych zamienników, które sprawiają, że mimo, że jemy to samo – czujemy lekkość w brzuchu. Lecz Święta bez chemii to zupełnie inna bajka – pomyślelibyśmy. A właśnie okazuje się, że nie i zobaczymy, czy w Święta również da się przeżyć z fajnymi potrawami na stole, które będą równie smaczne co te przygotowane tradycyjne, lecz w dodatku zdrowe i – BEZ CHEMII.
Ładnie wydane w większym formacie, i wiele cennych przepisów, Jest i co poczytać. Myślę, że zainspiruje nie jeden stół świąteczny do zmian w tym roku!
Fajnie, że po serii ebooków z przepisami na jedzenie bez chemii teraz dostałem przepisy można powiedzieć praktyczne na święta:) I mam szanse je zastosować i się przygotować.
Święta tuż, tuż... Należałoby zastanowić się, co przygotujemy na wigilijną wieczerzę. Czy będą to produkty przetworzone, czy przygotowane w domowym zaciszu? Z pewnością pomocna okaże się w tym celu pozycja Julity Bator pt. ,,Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Urodzenie i inne święta".Szczerze mówiąc, jeszcze kilka lat temu, zanim założyłam tego bloga w naszym domu używało się takich ulepszaczy smaku, jak np. kostka rosołowa. Dynamicznie okazało się jednak, że nie jest ona do niczego niezbędna i dynamicznie zniknęła z naszego kulinarnego menu. Bodajże od 2 lat przygotowujemy barszcz czerwony z przepisu Magdy Gessler, jest przepyszny, a wraz z domowymi uszkami z kapustą i grzybami nie ma sobie równych. Jeżeli jesteście za zdrowym jedzeniem, bez chemii i sztucznych barwników, najwieższa pozycja Julii Bator przypadnie Wam go gustu.Autorka książki zasłynęła, wydając serię pozycji kulinarnych ,,Zamień chemię na jedzenie", która odniosła wielki sukces, a do Polaków w jakiejś części dotarło, że niekoniecznie muszą jeść gotowe rzeczy z marketu. Przyszedł czas na święta, na które Julita Bator przygotowała kilkadziesiąt przepisów, z których śmiało możecie korzystać. Całość została podzielona na trzy części: Wigilia, Wielkanoc a także Święta i uroczystości rodzinne. My np. nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia bez barszczu z uszkami, Pierogów z kapustą i grzybami, czy pierniczków. Prócz tego, Julita Bator podaje receptury min. na kutię z makiem, kapustę z grochem, czy sałatkę śledziową.Wielkanoc to żurek z jajkiem, sernik, mazurek z bakaliami i gorzką czekoladą, ćwikła z chrzanem i pasztet drobiowy. Szczerze mówiąc, spodziewałam się, że będzie więcej, np. jajka z jakimś ciekawym farszem. Na uroczystości rodzinne, posiłkując się powyższą pozycją, będziemy mogli podać 6 smakołyków - sałatkę jarzynową, tartę z warzywami, torcik buraczano-czekoladowy, owsiane crumble z owocami, florentynki i lemoniadę jabłkowo-miętową. Jak widać, Julita Bator w publikacji ,,Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Urodzenie i inne święta" skupiła się głównie na posiłkach wigilijnych. Nie można zarzucić jej prostoty, elegancji. Za 25 złotych nawet warto się z nią zapoznać. Są także puste kartki do zapisania własnych przepisów, a na końcu co nie co informacji o takich produktach spożywczych, jak mąka, cukier, czy mięso.