Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, lecz ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, posiłkach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków a także zapachów nie tylko wegetarianom i weganom, ale także fanom dań mięsnych czy ryb.Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi fotografiami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Wynikiem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn albo burgery z ciecierzycy.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Strączki |
| Autor: | Banach Maria |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Edgard |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
idealna książka, interesujące przepisy i cudowne fotografie. Polecam!