Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kuchnia toskańska jest bardzo prosta, lecz również bardzo smaczna. Dużą rolę odgrywają w niej warzywa, przyprawy i oliwa. Najbardziej charakterystyczną potrawą jest pinzimonio - warzywa podawane z chlebem nasmarowanym oliwą i czosnkiem. Przygotowywany bez soli chleb jest obecny praktycznie przy każdym posiłku. "Smakując Toskanię" autorstwa Beth Elon to apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach, której szlak wyznaczają doznania smakowe. Już dzisiaj wyrusz z autorką w kulinarną przygodę przeplataną licznymi opowieściami, anegdotami a także przepisami z jednego z najładniejszych zakątków na Ziemi. Odkryj najlepsze włoskie restauracje w pachnącej bazylią i winem Toskanii. Poznaj Włochy od najsmaczniejszej strony! W książce pdf "Smakując Toskanię" odnajdziesz nad 100 przepisów kulinarnych, dzięki którym będziesz mogła urządzić toskańską fiestę we swojej kuchni.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Smakując Toskanię |
Autor: | Elon Beth |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Autorka omawia Toskanię tak ,że chce się pojechać tam i posmakować - świetnych przepisów. Książka ebook do której wracam co jakiś czas. Polecam.
Nie polecam, ta książka ebook jest tak nudna, jak flaki z olejem, żadnych interesujących opisów, tylko przynudzanie dla naprawdę wytrwałych w swej miłości do Toskanii...
Autorka - Beth Elon od lat mieszka w tym słonecznym regionie, w pasterskim domu na wzgórzu z widokiem na gaje oliwne i winnice, z górami i średniowiecznymi miasteczkami w tle. W „ Smakując Toskanię” dzieli się własną nabytą przez ten czas wiedzą. Jest to książka ebook - przewodnik- po trattoriach, osteriach i fattoriach toskańskich miast i miasteczek. Jeśli wybierasz się na wakacje w tamte rejony, lubisz lokalną kuchnię, a zakładam że lubisz, ta pozycja jest dla ciebie. Podpowie gdzie smacznie zjeść z dala od obleganych restauracji. Smacznie, w przyjemnej i rodzinnej atmosferze oraz, co jest równie ważne, w przystępnej cenie. Warto zabrać tę książkę ze sobą. Jeśli natomiast nie wyjeżdżasz, a marzy ci się kolacja w toskańskim stylu- nic prostszego. Prócz bowiem własnego rodzaju mapy kulinarnej Toskanii, zawiera wypróbowane przepisy na specjalności tradycyjnej kuchni. W zaciszu swojego domu przygotujesz „zwykłą” pappa al pomodoro di Locanda Senio- zupę pomidorową z chlebem z Locanda Senio, czy również maiale al. aceto balsamico- polędwicę wieprzową w occie balsamicznym. Smacznego.
Autorka zabiera nas w barwną kulinarną podróż po Włoszech racząc po drodze wieloma anegdotami i opowieściami, a przede wszystkim smacznymi przepisami toskańskiej kuchni. Czytając tę książkę przenosimy się do świata starych miast przepełniony życzliwymi ludźmi, dzięki którym poczujemy się jak w domu i na nowo odkryjemy smak życia. Idealna lektura dla wszystkich fanów Włoch i nie tylko.Monika Kurt, Empik Olsztyn