Średnia Ocena:
Smakuj życie. Gotowanie nasza pasja
Smakujmy życie i cieszmy się nim! Mariola Bojarska-Ferenc, słynna reporterka telewizyjna i autorka ebooków o zdrowym stylu życia, wspólnie ze swoim synem Aleksem, absolwentem Wydziału Ekonomii i Zarządzania Università Cattolica del Sacro Cuore w Mediolanie odkrywają dla nas własne ulubione włoskie smaki. Oboje zachęcają do wspólnego, rodzinnego gotowania, udowadniając, że może się ono przerodzić w kulinarną pasję, która bardzo zbliża do siebie ludzi. Mariola prezentuje na przykładzie Aleksa, jak rozbudzić w dzidziusiach ciekawość smaków i jak rozkochać je w dobrym jedzeniu i gotowaniu z pasji. Aleks dzieli się z nami przepisami podpatrzonymi u własnych włoskich (i nie tylko włoskich) przyjaciół. Podpowiada, gdzie i co warto zjeść, goszcząc w Mediolanie, aby poczuć się prawdziwym Włochem. W książce pdf znajdziecie siedemdziesiąt pięć przepisów na przystawki, dania z makaronów, mięs i ryb, a wszystkie potrawy są przyrządzone zgodnie z regułami kuchni włoskiej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Smakuj życie. Gotowanie nasza pasja |
Autor: | Bojarska-Ferenc Mariola, Ferenc Aleksander |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Edipresse Książki |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Smakuj życie. Gotowanie nasza pasja PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Smakujmy życie i cieszmy się nim ! Mariola Bojarska-Ferenc kojarzy mi się z dojrzałą piękną kobietą,która dzięki życiu ''fit''wygląda rewelacyjne,daje przykład nam dziewczyną ,w każdym wieku można zachwycać kobiecością. Trzeba umieć się zachować w każdej sytuacji,i w pałacu i na ''śmietniku''. Reporterka telewizyjna tym razem zabiera nas wraz s synem Aleksem do prześlicznych Włoch.Książkę,którą przeczytacie to nie skupianie się na kaloriach,a na samej esencji cieszenia się posiłkiem.To jak mocno jedzenie jest kluczowe nie pod kątem samego gotowania,a filozofii cieszenia się tym z bliską osobą.Każdy kęs powinien być wspaniałą chwilą ,a nie przymusem.Nie dla każdego gotowanie ,a zwłaszcza dziewczyn kojarzy się dobrze.Warto zamienić stare schematy.Mariola Bojarska pokazuję jak rozsmakować się w życiu i w jedzeniu. ''Kubki smakowe wolno przystosuję się do świeżych smaków i żeby polubić jakąś potrawę,trzeba spróbować jej dwadzieścia,a nawet trzydzieści razy. Własną pasję do jedzenia zaraziła własnego syna,który też wielbi odkrywać nowe smaki i próbować je odtworzyć w własnej kuchni.Obydwoje odkrywają przed czytelnikami Włochy od kuchni. Młodzi ludzi jadają kolację z rodziną co najmniej dwa ,trzy razy w tygodniu. Kuchnia włoska to nie tylko makaron i sos,włoska kuchnia to tradycja rodzinna.Sztuka kuchni włoskiej to opieranie się na bazie ziół, pomidorów,warzyw. Najistotniejszym aspektem jest nowość produktów. Przyrządzanie potraw nie kończy się na zrobieniu pizzy to cała paleta tradycyjnych potraw.Każdy znajdzie coś dla siebie. Książka ebook składa się z 75 przepisów.Zaczynając od prostych przekąsek, po dania główne i desery.Proste i interesujące dla każdego!Mariola odkrywa włoskie zakątki ,gdzie można smacznie zjeść. Książka ebook została okraszona przepysznymi zdjęciami,które ukazują piękną stronę Włoch.Gorąco polecam.