Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wielu z nas marzy się Toskania: wspaniały, ciepły klimat, niezapomniane krajobrazy i spokojne, małe miasteczka, w których czas jakby się zatrzymał. Kto pojedzie tam choć raz, będzie chciał powracać i odkrywać coraz głębsze zakamarki tej krainy. Autorka książki mieszka w Toskanii od czternastu lat. Zatrzymała ją miłość, tu założyła rodzinę i osiedliła się na stałe. W przeciwieństwie do typowych przewodników, w tej książki odnajdziesz barwne opowieści z życia autorki, jej obserwacje i doświadczenia, o tym, jak wygląda codzienność w tym regionie, jak obchodzi się różnorakie święta i uroczystości i co się wówczas jada. A do tego dużo przepisów na ulubione potrawy i mnóstwo kolorowych zdjęć.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Słodkie, pieczone kasztany |
Autor: | Król-Seghi Aleksandra |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Świat Książki |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Idealny album z opisami swoich doświadczeń, pierwszych wrażeń, zderzenie z kulturą i przepisami kulinarnymi pięknej Toskanii. Czytając, prosto zapomnieć o tym, gdzie się znajdujemy. Autorka przenosi nas do ciepłego, słynącego z przepysznego jedzenia i wina, kraju. Warto zakupić!
"Słodkie, pieczone kasztany" jest jedną z niewielu książek, do których się powraca. Pomimo tego, że pierwszy raz przeczytałam ją w okresie wakacji, to teraz w jesienne dni z chęcią sięgnęłam po nią jeszcze raz. Klimat, słońce, przepyszne jedzonko i fajna historia, to to, co urzekło mnie w tej książce. Polecam!
Cała książka, a właściwie cudownie wydany album, to opowieści z życia pisarki, bogato ilustrowane fotografiami i ubarwiane przepisami kulinarnymi.Czytając tę niezwykłą książkę poznajemy samą Autorkę, początki jej przygody i życia we Włoszech, włoskie zwyczaje, jedzenie, jej rodzinę a także codzienność, zwykle życie. Dla Włochów zwykłe, dla mnie fascynujące. To pasjonująca lektura pełna smaków, aromatów i interesujących zakątków.Pomidory, makarony, wszechobecny chleb, fasola i pieczone kasztany czy aromatyczne sery - aż ślinka cieknie :) Łatwe toskańskie potrawy można przygotować w bardzo krótkim czasie, są wyjątkowe smaczne, dzięki oliwie i przyprawom. Na pewno nie raz sięgnę po książkę i skorzystam z przepisów!Aleksandra Seghi sprawiła, że moja miłość do Włoch jeszcze się pogłębiła. Czytam, marzę i tęsknię :)Polecam tą przepiękną książkę pasjonatom cudowna i dobrej kuchni a także ludziom zakochanym we włoskich klimatach, jak ja !
Kapitalna oferta na jesień. Autorka zna mentalność Polaków, a także idealnie orientuje się we włoskim klimacie, dlatego książkę czyta się z olbrzymim zainteresowaniem. Całość przesycona smakami, aromatami i klimatem Toskanii. W książce pdf znajdziecie fajne przepisy - spróbowałam i nie dość, że smakują, to jeszcze cudownie wyglądają. Zalecam na prezent.