Słodkie, pieczone kasztany okładka

Średnia Ocena:


Słodkie, pieczone kasztany

Wielu z nas marzy się Toskania: wspaniały, ciepły klimat, niezapomniane krajobrazy i spokojne, małe miasteczka, w których czas jakby się zatrzymał. Kto pojedzie tam choć raz, będzie chciał powracać i odkrywać coraz głębsze zakamarki tej krainy. Autorka książki mieszka w Toskanii od czternastu lat. Zatrzymała ją miłość, tu założyła rodzinę i osiedliła się na stałe. W przeciwieństwie do typowych przewodników, w tej książki odnajdziesz barwne opowieści z życia autorki, jej obserwacje i doświadczenia, o tym, jak wygląda codzienność w tym regionie, jak obchodzi się różnorakie święta i uroczystości i co się wówczas jada. A do tego dużo przepisów na ulubione potrawy i mnóstwo kolorowych zdjęć.

Szczegóły
Tytuł Słodkie, pieczone kasztany
Autor: Król-Seghi Aleksandra
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Świat Książki
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Słodkie, pieczone kasztany w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Słodkie, pieczone kasztany PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Joanna Kałwińska

    Idealny album z opisami swoich doświadczeń, pierwszych wrażeń, zderzenie z kulturą i przepisami kulinarnymi pięknej Toskanii. Czytając, prosto zapomnieć o tym, gdzie się znajdujemy. Autorka przenosi nas do ciepłego, słynącego z przepysznego jedzenia i wina, kraju. Warto zakupić!

  • AmyLokka

    "Słodkie, pieczone kasztany" jest jedną z niewielu książek, do których się powraca. Pomimo tego, że pierwszy raz przeczytałam ją w okresie wakacji, to teraz w jesienne dni z chęcią sięgnęłam po nią jeszcze raz. Klimat, słońce, przepyszne jedzonko i fajna historia, to to, co urzekło mnie w tej książce. Polecam!

  • markietanka

    Cała książka, a właściwie cudownie wydany album, to opowieści z życia pisarki, bogato ilustrowane fotografiami i ubarwiane przepisami kulinarnymi.Czytając tę niezwykłą książkę poznajemy samą Autorkę, początki jej przygody i życia we Włoszech, włoskie zwyczaje, jedzenie, jej rodzinę a także codzienność, zwykle życie. Dla Włochów zwykłe, dla mnie fascynujące. To pasjonująca lektura pełna smaków, aromatów i interesujących zakątków.Pomidory, makarony, wszechobecny chleb, fasola i pieczone kasztany czy aromatyczne sery - aż ślinka cieknie :) Łatwe toskańskie potrawy można przygotować w bardzo krótkim czasie, są wyjątkowe smaczne, dzięki oliwie i przyprawom. Na pewno nie raz sięgnę po książkę i skorzystam z przepisów!Aleksandra Seghi sprawiła, że moja miłość do Włoch jeszcze się pogłębiła. Czytam, marzę i tęsknię :)Polecam tą przepiękną książkę pasjonatom cudowna i dobrej kuchni a także ludziom zakochanym we włoskich klimatach, jak ja !

  • BozAnne

    Kapitalna oferta na jesień. Autorka zna mentalność Polaków, a także idealnie orientuje się we włoskim klimacie, dlatego książkę czyta się z olbrzymim zainteresowaniem. Całość przesycona smakami, aromatami i klimatem Toskanii. W książce pdf znajdziecie fajne przepisy - spróbowałam i nie dość, że smakują, to jeszcze cudownie wyglądają. Zalecam na prezent.