Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Lara Gessler fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w akademiach kulinarnych a także restauracjach Londynu i Nowego Jorku. Córka znanej restauratorki Magdy, pasję do gotowania odziedziczyła po mamie i tacie – cukierniku. Jej książkowy debiut to przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej tradycji na mowa współczesnej kuchni w nad 50 przepisach. Majeranek, tymianek czy jałowiec w książce pdf Lary występują w nowej roli dodatków do deserów.Wydanie dwujęzyczne, po polski i angielsku.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Słodki zielnik Lary |
Autor: | Gessler Lara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Edipresse Książki |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo przyjemna i oryginalna książka ebook kucharska. Sama bardzo lubię zioła i uważam, że idealnie sie nadają do wszystkiego. Z tym większą przyjemnością stosuję przepisy lary, która również nie podąża uczęszczaną ścieżką, lecz wyszukuje oryginalne zestawienia. Kilka przepisów już wykorzystanych - moi przyjaciele byli zachwyceni. W sam raz dla kogoś, kto ceni niebanalne zestawienia i lubi własnych gości zaskakiwać. Z czystym sumieniem mogę panią Larę pochwalić. Tym bardziej, że nawet moja babcia, która przez całe życie była naszym rodzinnym autorytetem w dziedzinie wypieku słodkości pochwaliła i powiedziała, że bardzo ciekawe
Książka ebook napisana przez młodszą z klanu Gesslerów, szalenie sympatyczną Larę, która zamiłowanie do dobrego jedzenia ma po prostu w genach. Starannie wydana i ilustrowana, zawiera szereg prostych przepisów na desery nieoczywiste, ponieważ "podkręcone" ziołami- tymiankiem, majerankiem, liściem laurowym a także bardziej "deserowymi" goździkami, miętą, lawendą. Książka ebook jest napisana w dwóch językach -polskim i angielskim, może być idealnym upominkiem dla zagranicznych gości albo również podręcznikiem do nauki języka kulinarnego. Słodko zalecam
Zielnik - przywołuje mi na myśl ten szkolny, robiony ręcznie przez nas samych, w którym wklejało się wszystkie dostępne z ogrodów gałązki ziół, ususzone listki, a nawet kwiaty. Uwielbiałam tę czynność, ponieważ z każdą wklejoną rośliną poznawało się jej historię, przeznaczenie, występowanie, a nawet jej łaciński odpowiednik. Czyli tak po drobince odkrywało się małe sekrety zaklęte niczym w talizmanach. Moja kochana babcia zawsze powtarzała, że jeśli kuchnia pachnie, tam jest miłość, szczęście i prawdziwa rodzina, ponieważ zioła nadają potrawom wyjątkowości, wydobywają głębię smaku, aromatu i... potrafią nadać im niepowtarzalności. Można je samemu wyhodować, zebrać i ususzyć, a wachlarz ich dostępności jest szeroki, dając mnóstwo rodzajów możliwości ich wykorzystania. Coraz lepiej przekonujemy się do ziół. I dobrze, ponieważ jak udowadnia Lara Gessler, zioła mają swą moc sprawczą i można je różnorako wykorzystać.Zapraszam na całą recenzję na:http://nietypowerecenzje.blox.pl/2016/10/8222Slodki-zielnik-Lary-Laras-sweet-herbarium8221.html
Idealny pomysł, żeby do przepisów słodkiej kuchni dodać nasze polskie zioła. Mnóstwo pysznych przepisów, które bez problemu można zrobić w domu. Do tego książka ebook prześlicznie wydana, więc doskonale pasuje na prezent. Naprawdę warto ją kupić!
Naprawdę interesująca książka, warta nabycia przez każdego amatora gotowania i pieczenia, niebanalne i oryginalne przepisy, niektóre wręcz zaskakujące. Interesujące połączenia ziół ze składnikami, które dają razem naprawdę nietuzinkowy smak:) Warto kupić i przekonać się samemu, polecam! :)