Słodki zielnik Lary okładka

Średnia Ocena:


Słodki zielnik Lary

Lara Gessler fachu uczyła się od najlepszych mistrzów w akade­miach kulinarnych a także restauracjach Londynu i Nowego Jorku. Córka znanej restauratorki Magdy, pasję do gotowania odzie­dziczyła po mamie i tacie – cukierniku. Jej książkowy debiut to przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej trady­cji na mowa współczesnej kuchni w nad 50 przepisach. Majera­nek, tymianek czy jałowiec w książce pdf Lary występują w nowej roli dodatków do deserów.Wydanie dwujęzyczne, po polski i angielsku.

Szczegóły
Tytuł Słodki zielnik Lary
Autor: Gessler Lara
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Słodki zielnik Lary w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Słodki zielnik Lary PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • delleme

    Bardzo przyjemna i oryginalna książka ebook kucharska. Sama bardzo lubię zioła i uważam, że idealnie sie nadają do wszystkiego. Z tym większą przyjemnością stosuję przepisy lary, która również nie podąża uczęszczaną ścieżką, lecz wyszukuje oryginalne zestawienia. Kilka przepisów już wykorzystanych - moi przyjaciele byli zachwyceni. W sam raz dla kogoś, kto ceni niebanalne zestawienia i lubi własnych gości zaskakiwać. Z czystym sumieniem mogę panią Larę pochwalić. Tym bardziej, że nawet moja babcia, która przez całe życie była naszym rodzinnym autorytetem w dziedzinie wypieku słodkości pochwaliła i powiedziała, że bardzo ciekawe

  • Elżbieta Sikorska

    Książka ebook napisana przez młodszą z klanu Gesslerów, szalenie sympatyczną Larę, która zamiłowanie do dobrego jedzenia ma po prostu w genach. Starannie wydana i ilustrowana, zawiera szereg prostych przepisów na desery nieoczywiste, ponieważ "podkręcone" ziołami- tymiankiem, majerankiem, liściem laurowym a także bardziej "deserowymi" goździkami, miętą, lawendą. Książka ebook jest napisana w dwóch językach -polskim i angielskim, może być idealnym upominkiem dla zagranicznych gości albo również podręcznikiem do nauki języka kulinarnego. Słodko zalecam

  • StokrotkaAga

    Zielnik - przywołuje mi na myśl ten szkolny, robiony ręcznie przez nas samych, w którym wklejało się wszystkie dostępne z ogrodów gałązki ziół, ususzone listki, a nawet kwiaty. Uwielbiałam tę czynność, ponieważ z każdą wklejoną rośliną poznawało się jej historię, przeznaczenie, występowanie, a nawet jej łaciński odpowiednik. Czyli tak po drobince odkrywało się małe sekrety zaklęte niczym w talizmanach. Moja kochana babcia zawsze powtarzała, że jeśli kuchnia pachnie, tam jest miłość, szczęście i prawdziwa rodzina, ponieważ zioła nadają potrawom wyjątkowości, wydobywają głębię smaku, aromatu i... potrafią nadać im niepowtarzalności. Można je samemu wyhodować, zebrać i ususzyć, a wachlarz ich dostępności jest szeroki, dając mnóstwo rodzajów możliwości ich wykorzystania. Coraz lepiej przekonujemy się do ziół. I dobrze, ponieważ jak udowadnia Lara Gessler, zioła mają swą moc sprawczą i można je różnorako wykorzystać.Zapraszam na całą recenzję na:http://nietypowerecenzje.blox.pl/2016/10/8222Slodki-zielnik-Lary-Laras-sweet-herbarium8221.html

  • dafne_lemmon

    Idealny pomysł, żeby do przepisów słodkiej kuchni dodać nasze polskie zioła. Mnóstwo pysznych przepisów, które bez problemu można zrobić w domu. Do tego książka ebook prześlicznie wydana, więc doskonale pasuje na prezent. Naprawdę warto ją kupić!

  • Kuba F.

    Naprawdę interesująca książka, warta nabycia przez każdego amatora gotowania i pieczenia, niebanalne i oryginalne przepisy, niektóre wręcz zaskakujące. Interesujące połączenia ziół ze składnikami, które dają razem naprawdę nietuzinkowy smak:) Warto kupić i przekonać się samemu, polecam! :)