Serniki słodkie i wytrawne okładka

Średnia Ocena:


Serniki słodkie i wytrawne

W książce pdf „Serniki słodkie i wytrawne” znajdziemy całą galerię przepisów na serniki słodkie, lecz także i na te w odsłony słonej. Autorka – od dzidziusia zakochana w sernikowych słodkościach – raczy nasze oczy sernikami o zaskakujących połączeniach smakowych. Są tu serniki owocowe, kawowe, z kajmakiem, z lawendą, z kasztanami i chilli, cytrusowe, z włoskim mascarpone i ricottą. Do najbardziej wyszukanych należą z pewnością serniki wytrawne – z kalafiorem i łososiem, brokułowy na zimno czy z marchewką i groszkiem. Do wyboru i do koloru! Autorka wychodzi naprzeciw piekącym serniki. Jeśli ktoś czuje się początkujący w ich pieczeniu, zbawienne zapewne okażą się porady autorki zebrane w krótkie „sernikowe ABC” na końcu książki.

Szczegóły
Tytuł Serniki słodkie i wytrawne
Autor: Czelny-Kawa Renata
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Psychoskok
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Serniki słodkie i wytrawne w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Serniki słodkie i wytrawne PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Recenzent

    Dominika z bloga Recenzje Na Widelcu Reasumując, Serniki słodkie i wytrawne to doskonała pozycja. Cudownie wydana, z mnóstwem przepysznych i sprawdzonych przepisów, zachwyci każdego miłośnika słodkości. Koniecznie musicie ją mieć u siebie. Dzięki niej sernik nie będzie tylko deserem, stanie się kulinarną rozkoszą! http://www.recenzjenawidelcu.pl/2017/04/serniki-sodkie-i-wytrawne.html

  • Zacisze Lenki

    U nas w rodzinie na każde święta i kluczowe wydarzenia obowiązkowo musi być sernik. Niekiedy podajemy go w odsłony odchudzonej - bez lukru i żadnej polewy, ponieważ w rodzinie są cukrzycy. Przyznam, że jeszcze nie próbowaliśmy odsłony wytrawnej, lecz wszystko przed nami. Aż ciężko uwierzyć, że książka ebook jest debiutem autorki, dzięki któremu odkryła ona kolejną własną pasję - fotografowanie (wszystkie fotografie są autorstwa Pani Renaty). Przepisy są bardzo dokładnie podane w następujący sposób: spód, wierzch, masa twarogowa i opis wykonania poszczególnych części. Nie mogło zabraknąć ulubionego przepisu na sernik Babci autorki. „To właśnie jej - mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania świeżych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już prawdopodobnie na całe życie.” Publikacja zawiera od prostych przepisów po wyrafinowane smaki np. sernik ananasowo-mandarynkowy, z pistacjami i limonkowym lukrem czy sernik dyniowo-imbirowy. Najbardziej jednak zaskoczył mnie przepis na sernik brokułowy na zimno. Pod koniec książki autorka zamieściła cenne rady, dzięki którym sernik będzie udany. Przepisy przeplatane są wspomnieniami autorki z dzieciństwa a także zdjęciami rodzinnymi. "Zamykam oczy i stale widzę... ... biały kredens w kuchni, pamiątkowy wielki zegar, okrągły drewniany stół, który nigdy nas wszystkich nie mógł pomieścić, pędy dzikiej róży niemal pukające do sypialnianych okiennic. Są stosiki niezliczonych haftowanych serwetek i makatek. W sieni stoi stary kufer, w sypialni Prababci wiekowa maszyna do szycia. Każda rzecz była wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju." Piękny aromat pieczenia roznoszący się po całym domu to także jedno z moich ulubionych wspomnień z dzieciństwa. Dzięki Pani Renacie będę miała dużo okazji poznawania świeżych smaków.