Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Olbrzymi asortyment dostępnych na rynku ryb i dzikich owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie słynny restaurator londyński i znany ekspert kuchni rybnej aldo zilli postanowił napisać "ryby na różnorakie sposoby". Książka ta, to nic innego, jak kompendium wiedzy, niezbędnej do właściwej obróbki, przygotowania i podania ryb a także najbardziej nawet wymyślnych owoców morza. Aldo podpowie nam więc, jak odróżnić rybę świeżą od nieświeżej, jak dobrać zioła i przyprawy, tak, żeby podkreślały, a nie tłumiły delikatny smak ryb. Z książki zittiego dowiemy się też jak, krok po kroku, zapanierować filety rybne, jak wypatroszyć całą rybę, jak przygotować steki rybne i rolady. Dodatkowym udogodnieniem są ilustracje, które ilustrują każdy etap przygotowań; zwieńczeniem zaś - smakowite przepisy. Aldo dowodzi, że najlepsze dania z ryb to te, które powstają w oparciu o sprawdzone i niewyszukane sposoby przygotowania, takie jak pieczenie w folii, duszenie albo grillowanie. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów, z których każdy poświęcony jest kolejno rybom okrągłym, płaskim, rybom egzotycznym, oleistym i skorupiakom. W każdej z części czytelnik znajdzie wyczerpujące info na temat poszczególnych gatunków a także znakomite przepisy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ryby na różne sposoby |
Autor: | Zilli Aldo |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Rok wydania: | 2006 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.