Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, "pizza" z Borów Tucholskich i owocowe zupy z wyjątkowymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – jak choćby takich, jak dużo tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci. Przygotujecie z prostych i niedrogich składników, niezwykłe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Poznajcie regionalną kuchnie naszego państwie z użyciem roślinnych składników i cieszcie się niezwykłym smakiem. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Roślinna kuchnia regionalna |
Autor: | Ochman Paweł |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Marginesy |
Rok wydania: | 2020 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Pełna pomysłów i inspiracji na dania z prosto dostępnych składników.
Tak dobrej książki wegańskiej jeszcze nie było 👏👏👏
Mądra książka ebook już do mnie dotarła . Jestem pod wrażeniem