Roślinna kuchnia regionalna okładka

Średnia Ocena:


Roślinna kuchnia regionalna

Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, "pizza" z Borów Tucholskich i owocowe zupy z wyjątkowymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca – jak choćby takich, jak dużo tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci. Przygotujecie z prostych i niedrogich składników, niezwykłe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Poznajcie regionalną kuchnie naszego państwie z użyciem roślinnych składników i cieszcie się niezwykłym smakiem. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Roślinna kuchnia regionalna
Autor: Ochman Paweł
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Marginesy
Rok wydania: 2020
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Roślinna kuchnia regionalna w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Roślinna kuchnia regionalna PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Karolina Augstyniak

    Pełna pomysłów i inspiracji na dania z prosto dostępnych składników.

  • Piotr Sawczuk

    Tak dobrej książki wegańskiej jeszcze nie było 👏👏👏

  • Piotr Sawczuk

    Mądra książka ebook już do mnie dotarła . Jestem pod wrażeniem