Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach!Sekret smaku tkwi w umiejętności łączenia. Gałka muszkatołowa i grzyby, jałowiec i pieprz cayenne, lukrecja i kurkuma, oregano i sos rybny? Okoń morski z wanilią, mus czekoladowy z solą? Rozum mówi „nie”, zmysły krzyczą „tak, tak, tak!”. Przyprawy mają moc wyzwalania emocji. Dodają daniu charakteru, sprawiają, że smak pamiętamy na długo, a aromat pozostaje z nami na zawsze.Poznaj bliżej przyprawy: rozgrzewające (ziele angielskie, imbir, gorczyca, goździki), korzenne (tymianek, kurkuma, kmin), orzechowe (czarnuszka, kozieradka, rozmaryn), orzeźwiające (kardamon, jałowiec, mięta), słone (sos sojowy, umami), słodkie (szafran, lukrecja, wanilia). „Afrykańskie dzieciństwo i słowiańska krew – o tajemnej sile przypraw Malika wie wszystko!”Maciej Nowak„Ta książka ebook pachnie przyprawami i uwodzi potrawami. Warto udać się z Maliką w podróż pełną smaków po najpyszniejszych rejonach świata. Ja się wybieram!”Grzegorz Łapanowski
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Przyprawy |
| Autor: | Szyc-Juchnowicz Ewa |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Ta książka ebook jest przedsmakiem do zrobienia bogatszej wersji. Pięknie czyta się o przyprawach i ich właściwościach, a jeszcze lepiej jak można to wiedzę wykorzystać, przygotowując swoje potrawy. Zalecam serdecznie, ponieważ jet ona idealnym spacerem po orientalnej kuchni.