Przyprawy okładka

Średnia Ocena:


Przyprawy

Kuchnia Maliki wywróci do góry nogami wszystko, co wiesz o przyprawach!Sekret smaku tkwi w umiejętności łączenia. Gałka muszkatołowa i grzyby, jałowiec i pieprz cayenne, lukrecja i kurkuma, oregano i sos rybny? Okoń morski z wanilią, mus czekoladowy z solą? Rozum mówi „nie”, zmysły krzyczą „tak, tak, tak!”. Przyprawy mają moc wyzwalania emocji. Dodają daniu charakteru, sprawiają, że smak pamiętamy na długo, a aromat pozostaje z nami na zawsze.Poznaj bliżej przyprawy: rozgrzewające (ziele angielskie, imbir, gorczyca, goździki), korzenne (tymianek, kurkuma, kmin), orzechowe (czarnuszka, kozieradka, rozmaryn), orzeźwiające (kardamon, jałowiec, mięta), słone (sos sojowy, umami), słodkie (szafran, lukrecja, wanilia). „Afrykańskie dzieciństwo i słowiańska krew – o tajemnej sile przypraw Malika wie wszystko!”Maciej Nowak„Ta książka ebook pachnie przyprawami i uwodzi potrawami. Warto udać się z Maliką w podróż pełną smaków po najpyszniejszych rejonach świata. Ja się wybieram!”Grzegorz Łapanowski

Szczegóły
Tytuł Przyprawy
Autor: Szyc-Juchnowicz Ewa
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Pascal
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Przyprawy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Przyprawy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Diana Gontarz

    Ta książka ebook jest przedsmakiem do zrobienia bogatszej wersji. Pięknie czyta się o przyprawach i ich właściwościach, a jeszcze lepiej jak można to wiedzę wykorzystać, przygotowując swoje potrawy. Zalecam serdecznie, ponieważ jet ona idealnym spacerem po orientalnej kuchni.