Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w wielkich zakładach. Zaprezentowano różnorakie sposoby wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, żeby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono wiele uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano metody monitorowania krytycznych punktów kontroli.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu. Piekarz. Technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna |
Autor: | Jarosz Krystyna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.