Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka ebook zawiera pomiędzy innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw a także jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy również przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różnorakie receptury na sos chutney. Odbiorcy: wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w własnych spiżarniach a także poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? zawiera info dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, też włoskie passaty i giardiniery nie brakuje w niej rad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały rady dotyczące wybranych jarzyn a także ziół
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Przyznam szczerze, że dużo informacji w niej znajdziemy. Na początek kilka rad jak zbierać najlepsze warzywa (bardzo pomocna jest tabela zbioru roślin) i kiedy to robić. Jak przedłużyć trwałość warzyw, co nam się przyda podczas wyrobu swoich przetworów, jak przygotowywać sterylizować i wypełniać słoiki. A nawet jak je opisywać. W lekturze tej opisywane są takę różnorakie sposoby konserwacji żywności. Dużo jest również na temat ziół, sztucznych konserwantach i dużo dużo więcej. Mogę śmiało powiedzieć, że tak 1/4 tej książki to taki bardzo mocno rozbudowany i z całą pewnością przydatny wstęp. A dopiero po nim przechodzimy do sedna. Tak więc teraz przechodzimy do przepisów. Na początek przetwory z warzyw, dalej grzyby i egzotyczne zioła. Na kolejnych stronach poczytamy o przystawkach przechowywanych w słoikach, kremach warzywnych, sosach do makaron itp. W lekturze tej poznamy także tajniki suszenia warzyw. I tak w zasadzie jakby się człowiek zastanowił to... mogę prawdopodobnie śmiało powiedzieć, że jest tu wszystko. Encyklopedia domowych przetworów jak nic ;) Ta książka ebook bardzo mi się podoba. Jestem pewna, że znajdę w niej dużo inspiracji na domowe zapasy. Cieszę się, bardzo że mam ją na półce w kuchni. Jednak nie ma to jak swoje. Bez chemii, sztucznych barwników i konserwantów. Z produktów wiadomego pochodzenia. Swojskie i zdrowe. Będzie się działo! Zalecam :)