Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni okładka

Średnia Ocena:


Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni

200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni. Książka ebook zawiera pomiędzy innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw a także jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy również przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różnorakie receptury na sos chutney. Odbiorcy:  wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w własnych spiżarniach a także poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?  zawiera info dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, też włoskie passaty i giardiniery  nie brakuje w niej rad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały rady dotyczące wybranych jarzyn a także ziół

Szczegóły
Tytuł Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Jedność
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Przetwory z domowego ogródka. 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Ania mama Alicji

    Przyznam szczerze, że dużo informacji w niej znajdziemy. Na początek kilka rad jak zbierać najlepsze warzywa (bardzo pomocna jest tabela zbioru roślin) i kiedy to robić. Jak przedłużyć trwałość warzyw, co nam się przyda podczas wyrobu swoich przetworów, jak przygotowywać sterylizować i wypełniać słoiki. A nawet jak je opisywać. W lekturze tej opisywane są takę różnorakie sposoby konserwacji żywności. Dużo jest również na temat ziół, sztucznych konserwantach i dużo dużo więcej. Mogę śmiało powiedzieć, że tak 1/4 tej książki to taki bardzo mocno rozbudowany i z całą pewnością przydatny wstęp. A dopiero po nim przechodzimy do sedna. Tak więc teraz przechodzimy do przepisów. Na początek przetwory z warzyw, dalej grzyby i egzotyczne zioła. Na kolejnych stronach poczytamy o przystawkach przechowywanych w słoikach, kremach warzywnych, sosach do makaron itp. W lekturze tej poznamy także tajniki suszenia warzyw. I tak w zasadzie jakby się człowiek zastanowił to... mogę prawdopodobnie śmiało powiedzieć, że jest tu wszystko. Encyklopedia domowych przetworów jak nic ;) Ta książka ebook bardzo mi się podoba. Jestem pewna, że znajdę w niej dużo inspiracji na domowe zapasy. Cieszę się, bardzo że mam ją na półce w kuchni. Jednak nie ma to jak swoje. Bez chemii, sztucznych barwników i konserwantów. Z produktów wiadomego pochodzenia. Swojskie i zdrowe. Będzie się działo! Zalecam :)