Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Koniec lata i jesień to idealny czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wówczas idealne, żeby „zamknąć je” na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wtedy delektować się przepysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce pdf nie zabraknie też przepisów na przetwory warzywne, grzyby a także orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba również odpowiednio przygotować słoiki albo butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków potrzebnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik |
Autor: | Skwira Karol, Strzelczyńska Marzena |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Literat |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.