Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania a także ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści zawarte w podręczniku zawierają info niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najwieższe uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości a także gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce pdf ma walory praktyczne. Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która funkcjonuje w tej branży. Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnorakich dziedzin nauki. Epizod 1. zawiera podstawowe info związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej. Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem a także obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są też przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, żeby osiągnąć zyski. Jak sprzedać własne produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale trzecim. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5. Ostatnie dwa epizody zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnorakich wymiarach.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Przedsiębiorstwo gastronomiczne. Podręcznik. Technikum, szkoła policealna |
Autor: | Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Difin |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.