Średnia Ocena:
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia
Lecznicze działanie miodu i innych produktów pszczelich słynne jest od stuleci. Jak się okazało, słuszności wyrażenia "miód na serce" dowiodły także prace naukowców. Badania twórców książki wskazują na wysoką skuteczność miodu w leczeniu chorób kardiologicznych. Nadciśnienie tętnicze, niewydolność serca, miażdżyca tętnic, choroba niedokrwienna serca i dużo innych – do leczenia tych dolegliwości z powodzeniem wykorzystuje się miód, propolis, pyłek kwiatowy, pierzgę, mleczko pszczele a także jad pszczeli. Poza sposobami leczenia, które proponuje konwencjonalna medycyna, warto zwrócić się ku naturze i spróbować apiterapii, która opiera się na leczeniu za pomocą produktów pszczelich. Z książką powinny się zapoznać nie tylko osoby, które borykają się z chorobami serca i układu krążenia, bo składniki zawarte w produktach pszczelich są kluczem do zdrowia a także prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia |
Autor: | Kędzia Bogdan, Hołderna-Kędzia Elżbieta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Medyczne BORGIS |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Produkty pszczele w leczeniu chorób serca i układu krążenia PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!