Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie idealnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, lecz czy wiemy, jak dużo smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych wyjątkowych owoców, które są naszym bogactwem narodowym. Znajdziemy tu nie tylko użyteczne i interesujące info na temat jabłek i opisów ich poszczególnych odmian, lecz przede wszystkim mnóstwo inspirujących przepisów kulinarnych zaczerpniętych z polskiej tradycji. Twórca pokazuje propozycje dań mięsnych i warzywnych, sałatek, przekąsek, ciast i ciasteczek, sosów, dżemów, marmolad, a także domowych alkoholi – cydru, wina czy nalewek. A wszystko to zdrowe, pełne niepowtarzalnych zapachów i doprawione szczyptą naszej, polskiej historii!
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Polskie jabłka. Królewskie jabłka w polskiej kuchni - charakterystyka, przepisy, porady |
| Autor: | Szmyd Jan |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Novae Res |
| Rok wydania: | 2019 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.