Średnia Ocena:
Polskie jabłka. Królewskie jabłka w polskiej kuchni - charakterystyka, przepisy, porady
Czy wiesz, jakie skarby czekają na ciebie w polskich sadach? „Cudze chwalicie, swego nie znacie” - to stare powiedzenie idealnie oddaje nasz stosunek do jabłek. Zajadamy się pomarańczami, nektarynkami i ananasami, lecz czy wiemy, jak dużo smaków i możliwości zastosowań w kuchni mają prawdziwe polskie jabłka? Ta publikacja to hołd dla tych wyjątkowych owoców, które są naszym bogactwem narodowym. Znajdziemy tu nie tylko użyteczne i interesujące info na temat jabłek i opisów ich poszczególnych odmian, lecz przede wszystkim mnóstwo inspirujących przepisów kulinarnych zaczerpniętych z polskiej tradycji. Twórca pokazuje propozycje dań mięsnych i warzywnych, sałatek, przekąsek, ciast i ciasteczek, sosów, dżemów, marmolad, a także domowych alkoholi – cydru, wina czy nalewek. A wszystko to zdrowe, pełne niepowtarzalnych zapachów i doprawione szczyptą naszej, polskiej historii!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Polskie jabłka. Królewskie jabłka w polskiej kuchni - charakterystyka, przepisy, porady |
Autor: | Szmyd Jan |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Novae Res |
Rok wydania: | 2019 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Polskie jabłka. Królewskie jabłka w polskiej kuchni - charakterystyka, przepisy, porady PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!