Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska okładka

Średnia Ocena:


Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska

Kuchnia Wielkopolski ma dużo odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Dużo potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde a także topione. W bogatej Wielkopolsce jadano dużo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie a także drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.

Szczegóły
Tytuł Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A.
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.