Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
            Dzisiejsza kuchnia domowa ma dużo świeżych smaków dzięki temu, że świat jest coraz dostępniejszy, a my więcej podróżujemy. W książce pdf nad 300 przepisów łączących tradycyjną kuchnię z tym co teraz modne i popularne. Znajdziemy tu Pulpety helsińskie, Śledziowe cepeliny czy Szaszłyki kaukaskie. Jak zawsze w ebookach Autorki nazwy potraw są dowcipne i zachęcające do sprawdzenia. Jak smakują Bamboszki kurczakowe albo Błyskawiczny makaronik teściowej? Mnóstwo praktycznych pomysłów na szybkie i smaczne dania, nie wymagające większych nakładów finansowych. Lekkostrawna kuchnia, która może stać się naszą ulubioną.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Polska kuchnia domowa | 
| Autor: | Caprari Małgorzata | 
| Rozszerzenie: | brak | 
| Język wydania: | polski | 
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Świat Książki | 
| Rok wydania: | 2012 | 
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar | 
|---|
            PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jestem strasznie zawiedziona stanem fizycznym książki , bo miał być to upominek a kilka stron jest źle wyciętych przez co wystaja w nadmiarze z książki a przynajmniej powinny ponieważ są pogiete , a do tego dwie strony są połączone ze sobą .
Co warte odnotowania, to zaskakująco mała liczba pomysłów na zupy (ubolewam!) i zaskakująco znaczna na dania rybne. Nie spotkałam jeszcze książki, w której to epizod poświęcony rybom byłby najbardziej rozbudowany. Zazwyczaj poświęca się im niewiele uwagi, spycha na margines, traktuje naprawdę niegodnie. Tymczasem Małorzata Caprari przedstawiła tyle różnorakich wariacji rybnych, że prawdopodobnie w rok ich wszystkich nie wypróbuję. Za ten epizod dziękuję autorce szczególnie!Ze spraw technicznych - każdy z przepisów zawiera szczegółową listę składników - niestety, bez podania liczby porcji, na ile dana receptura została przewidziana. Ostatnia strona zawiera bardzo przydatną tabelkę Warto wiedzieć, z wyszczególnieniem ile ważą poszczególne składniki (np. łyżka masła czy szklanka ryżu). Zabrakło w książce pdf solidnego indeksu, który w tego typu publikacjach jest rzeczą nie tylko pożądaną, lecz właściwie niezbędną. Mimo tego - uważam, że to jedna z najciekawszych ebooków poświęconych polskiej kuchni.