Polska kuchnia domowa okładka

Średnia Ocena:


Polska kuchnia domowa

Dzisiejsza kuchnia domowa ma dużo świeżych smaków dzięki temu, że świat jest coraz dostępniejszy, a my więcej podróżujemy. W książce pdf nad 300 przepisów łączących tradycyjną kuchnię z tym co teraz modne i popularne. Znajdziemy tu Pulpety helsińskie, Śledziowe cepeliny czy Szaszłyki kaukaskie. Jak zawsze w ebookach Autorki nazwy potraw są dowcipne i zachęcające do sprawdzenia. Jak smakują Bamboszki kurczakowe albo Błyskawiczny makaronik teściowej? Mnóstwo praktycznych pomysłów na szybkie i smaczne dania, nie wymagające większych nakładów finansowych. Lekkostrawna kuchnia, która może stać się naszą ulubioną.

Szczegóły
Tytuł Polska kuchnia domowa
Autor: Caprari Małgorzata
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Świat Książki
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Polska kuchnia domowa w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Polska kuchnia domowa PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Sylwia Pniewska

    Jestem strasznie zawiedziona stanem fizycznym książki , bo miał być to upominek a kilka stron jest źle wyciętych przez co wystaja w nadmiarze z książki a przynajmniej powinny ponieważ są pogiete , a do tego dwie strony są połączone ze sobą .

  • Klaudyna Gąsior

    Co warte odnotowania, to zaskakująco mała liczba pomysłów na zupy (ubolewam!) i zaskakująco znaczna na dania rybne. Nie spotkałam jeszcze książki, w której to epizod poświęcony rybom byłby najbardziej rozbudowany. Zazwyczaj poświęca się im niewiele uwagi, spycha na margines, traktuje naprawdę niegodnie. Tymczasem Małorzata Caprari przedstawiła tyle różnorakich wariacji rybnych, że prawdopodobnie w rok ich wszystkich nie wypróbuję. Za ten epizod dziękuję autorce szczególnie!Ze spraw technicznych - każdy z przepisów zawiera szczegółową listę składników - niestety, bez podania liczby porcji, na ile dana receptura została przewidziana. Ostatnia strona zawiera bardzo przydatną tabelkę Warto wiedzieć, z wyszczególnieniem ile ważą poszczególne składniki (np. łyżka masła czy szklanka ryżu). Zabrakło w książce pdf solidnego indeksu, który w tego typu publikacjach jest rzeczą nie tylko pożądaną, lecz właściwie niezbędną. Mimo tego - uważam, że to jedna z najciekawszych ebooków poświęconych polskiej kuchni.