Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik jest przeznaczony do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w technikum i szkole policealnej w ramach kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego a także kelner. W czytelny i interesujący sposób podręcznik pokazuje podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu a także wartości odżywczej pokarmów. Przedstawia też uczniom normy żywienia, zasady układania jadłospisów a także zasady racjonalnego planowania żywienia różnorakich grup ludności.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Podstawy żywienia człowieka 2. Podręcznik podstawy żywienia i higieny technikum. Szkoła policealna |
| Autor: | Czerwińska Dorota |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Rea |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.