Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef okładka

Średnia Ocena:


Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef

Opowiadanie kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu MasterChef. "Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najładniejszych miejsc w Europie – Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce pdf dużo przysmaków z tego regionu". Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po dzikie produkty, żeby stworzyć potrawę doskonałą. Starczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki prosto dostępne. Ola dużo tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej odsłony kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najładniejszych regionów naszego kraju.   Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef
Autor: Juszkiewicz Aleksandra
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Burda Media Polska
Rok wydania: 2020
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Po pierwsze tradycja. Książka zwyciężczyni programu MasterChef PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Anonim

    Narodziłam się w Giżycku, mieszkam tu; nie znam osobiście p. Oli. Razem z córką trzymałyśmy za nią kciuki przez całego Masterchefa. Jesteśmy dumne i szczęśliwe z jej wygranej. Giżycko potrzebuje ludzi z pasją, a nie celebrytów tworzących pseudorestauracje. Co do książki, to jest ona strzałem w 10. Większość z tych dań znam i regularnie przygotowuję (np. kiszka, babka ziemniaczana, chłodnik, leniwe itp.), niektóre są dla mnie nowością. Przepisy w większości są proste, z niewielu składników. Przyjemnie się czyta osobiste refleksje autorki dotyczące danych potraw. Szata graficzna jest mega. Dania na zdjęciach wyglądają apetycznie, klimatyczne są rozkładówki mazurskich krajobrazów. Szacun za przepis z naszym giżyckim, legendarnym sękaczem. Książkę sądzę za niezły zakup, zgrabnie ukazuje ona mazurskie smaki. Zalecam serdecznie. Pozdrawiam zdolną autorkę. :-)

  • Anonim

    Pierwszy przepis na zdjeciach - chlodnik! Czego wiecej trzeba od ksiazki kucharskiej z Mazur:)

  • bulczas

    Nie czytałem- przyznaje się, lecz widzę, że Panią Olę styliści i cała ta medialna machina kreują na drugą Magdę Gessler ;) przynajmniej wizerunkowo :) lecz sukcesów życzę i smacznych przepisów ;)