Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych okładka

Średnia Ocena:


Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Zestaw ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zbiór zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy epizod ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia.Na końcu epizodów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC objaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części:Pierwsza element ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka a także normy żywienia.Druga element to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnorakich grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm a także alternatywne metody żywienia.Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny swojego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.

Szczegóły
Tytuł Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Autor: Kowalska Joanna Ewa
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Format AB
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.