Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wszystko, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od typowej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – odnajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj interesujące wariacje na temat słynnych klasyków! * Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. * Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. * Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. * I dużo innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować proste ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się: * Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury? * Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące? * Jak przygotować najlepszy sos do pizzy? Dan Richer, słynny nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie doskonała i niepowtarzalna! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo |
Autor: | Dan Richer, Parla Katie |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Znak Koncept |
Rok wydania: | 2025 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
fantastyczna książka!
Książka, której bardzo brakowało na polskim rynku. Dokładne opisy technik, składników, dodatków. Opisy powstawania ciasta i jego fermentacji to ogrom wiedzy, przekazanej przez Autora w sposób przystępny i klarowny. Na każdej stronie książki czuć radość z przekazywania doświadczenia o pieczeniu pizzy i pasję z jaką Dan Richter tworzy swoje przepisy na fantastyczne pizze. Absolutnie konieczna pozycja w domowej kulinarnej bibliotece. Dzięki książce pdf poznałam również współautorkę książki - Katie Parla, ciekawą postać włoskiej sceny kulinarnej.
Idealna książka, jeszcze takiej nie miałam! Prezentuje dużo technik i sposobów wyrabiania ciasta, wybierania pomidorów, sera, składników. Czasem czytając ją można się poczuć jak na lekcji chemii, lecz wszystko jest bardzo nieźle wytłumaczone!