Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo okładka

Średnia Ocena:


Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo

Wszystko, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od typowej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – odnajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj interesujące wariacje na temat słynnych klasyków! * Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. * Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. * Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. * I dużo innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować proste ciasto, które zawsze wychodzi. Dowiedz się: * Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury? * Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące? * Jak przygotować najlepszy sos do pizzy? Dan Richer, słynny nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie doskonała i niepowtarzalna! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo
Autor: Dan Richer, Parla Katie
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Znak Koncept
Rok wydania: 2025
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • anonymous

    fantastyczna książka!

  • Anna Kamińska

    Książka, której bardzo brakowało na polskim rynku. Dokładne opisy technik, składników, dodatków. Opisy powstawania ciasta i jego fermentacji to ogrom wiedzy, przekazanej przez Autora w sposób przystępny i klarowny. Na każdej stronie książki czuć radość z przekazywania doświadczenia o pieczeniu pizzy i pasję z jaką Dan Richter tworzy swoje przepisy na fantastyczne pizze. Absolutnie konieczna pozycja w domowej kulinarnej bibliotece. Dzięki książce pdf poznałam również współautorkę książki - Katie Parla, ciekawą postać włoskiej sceny kulinarnej.

  • Alice

    Idealna książka, jeszcze takiej nie miałam! Prezentuje dużo technik i sposobów wyrabiania ciasta, wybierania pomidorów, sera, składników. Czasem czytając ją można się poczuć jak na lekcji chemii, lecz wszystko jest bardzo nieźle wytłumaczone!