Średnia Ocena:
Pasta i basta. 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch
Jak zawija się ravioli? Jaka jest różnica między pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese? Dzięki tej książce pdf dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, wyjątkowo proste stanie się przygotowanie w domu apetycznych dań łatwo z Włoch. Zapraszamy was zatem – wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta – na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania… To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu nowy makaron, w każdej formie i w wielu… kolorach.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pasta i basta. 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Pasta i basta. 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Idealna propozycja. Od podstawowego przepisu na ciasto makaronowe ,po techniki wyrabiania makaronu a także zwieńczona dużą dawką wykwintnych przepisów rodem z Włoch.
Ogólnie książka ebook ta bardzo mi się podoba. Nie są to co prawda dania, które wykonywałabym codziennie na obiadki dla całej rodzinki. Lecz od czasu do czasu taka odmiana jest u nas bardzo mile widziana. I z chęcią będę się nią posiłkować, gdy zapragniemy coś nowego na naszym stole. Na razie największa ochotę mam na te wszystkie kolorowe makarony. Może na początek czerwony makaron z burakiem? Lub kakaowe ciasto makaronowe? Mm... i znów mi ślinka cieknie. Lecz to nieuniknione, gdy zerkamy do tej książki. Zresztą sami się przekonajcie. Zalecam !
Włoska kuchnia zawsze smakowała w restauracji a teraz mogę to zrobić we swojej kuchni.