Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Twórca bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – Paryż.. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi tajemnica paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? * 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię * 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki * 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje * mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach! Prawdziwa Bibilia francuskiego smaku Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Paryż na talerzu |
Autor: | Francois-Regis Gaudry |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Znak Koncept |
Rok wydania: | 2024 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Ogrom wiedzy o paryskiej kuchni, mnóstwo ciekawostek, adresy restauracji, przepisy, a do tego pieknie wydana. Polecam!