Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Drzewo oliwne to niezwykła roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje dużo różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce pdf opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy niezwykły w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana „płynnym złotem” albo „życiodajnym eliksirem”.W książce pdf omówione zostało zastosowanie oliwy i oliwek w kuchni – podane zostały przepisy na wyśmienite dania wegetariańskie, mięsne, rybne, sosy, sałatki i wypieki zawierające oliwki albo oliwę z oliwek a także wyjątkowy wpływ jaki mają na nasz organizm składniki mineralne i witaminy zawarte w oliwkach i oliwie. Kluczowa również jest rola oliwy z oliwek dla poprawy urody, jako podstawowego składnika maści i kremów, które leczą i pielęgnują naszą skórę.Dla fanów krajów śródziemnomorskich i ich kuchni, którzy chcą wieść długie i zdrowe życie.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Oliwa i oliwki w kuchni, dla zdrowia, dla urody |
Autor: | Lehari Gabriele |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: | 2010 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.