Średnia Ocena:
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne
"Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne" to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania a także spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów. Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w niezły nastrój. Książkę wzbogacają praktyczne rady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak prawidłowo degustować nalewki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne |
Autor: | Fiedoruk Andrzej |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Zysk i S-ka |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Bardzo interesująca książka ebook ukazująca historię alkoholi w Polsce, przypisy z literatury dotyczące spożycia alkoholu a także interesujące przepisy do samodzielnego wykonania. :)
Książka ebook godna polecenia.