Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało również to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Ponieważ półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez brzuch do... wiedzy.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej |
| Autor: | Komuda Jacek |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Fabryka Słów Sp. z o.o. |
| Rok wydania: | 2024 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.