Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu okładka

Średnia Ocena:


Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu

Żyjemy w świecie, w którym w zastraszającym tempie mnoży się liczba nietolerancji pokarmowych i alergii. Jednocześnie stale wzrasta ilość produktów przeznaczonych dla osób nimi dotkniętych. Czy mamy do czynienia z jedyną w swoim rodzaju pandemią? A może ktoś świadomie wprowadza nas w błąd widząc w tym szansę na wielki zysk? Jak to możliwe, że niespodziewanie niemalże całe społeczeństwo wykształciło nietolerancję na gluten i inne związki?   Odpowiedzi udziela reporterka naukowa zajmująca się problematyką mitów zdrowotnych i żywieniowych. Przeprowadziła ona śledztwo z medycznej, psychologicznej i socjologicznej perspektywy, co pozwoliło jej spojrzeć na prezentowany temat całościowo. Jednocześnie udowodniła niezbicie, że dużo legend o niezdrowym jedzeniu jest jedynie bajkami.   Dzięki tej książce pdf dowiesz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” lub „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Zarówno my, jak i nasi bliscy dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Dużo osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania konkretnych związków spożywczych. Tymczasem dużo nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, lecz z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych i obnaża działalność osób (jak też organizacji), które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla swoich korzyści.   Czy pozwolisz się nabić w butelkę?

Szczegóły
Tytuł Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu
Autor: Schäfer Suzanne
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Vital
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu. Cała prawda na talerzu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Alicja

    Ostatnio dowiedziałam się, że moja babcia kupuje szynkę bezglutenową za około 50 zł za kilogram. Spytałam ją, dlaczego płaci tak dużą kwotę za ten wątpliwej klasy przysmak. Usłyszałam odpowiedź, że dlatego , iż nie toleruje glutenu. Byłoby to dla mnie logiczne i akceptowalne, gdyby nie fakt, że babcie w ciągu ostatnich osiemdziesięciu lat własnego życia nie jadła niemalże bochenka białego chleba dziennie. Co więcej, nigdy od tego nie chorowała. Dzięki tej książce pdf mam niezbity dowód na to, że ktoś na babci usiłował żerować. I nie mam tu na myśli bynajmniej piekarzy...