O, kuchnia! Kill grill 3 okładka

Średnia Ocena:


O, kuchnia! Kill grill 3

Świeży bestseller Anthony'ego Bourdaina! Uczta dla entuzjastów kuchni, dobrego jedzenia i kulinarnych podróży!Myślicie, że wiecie już wszystko o pieprznych sekretach restauracyjnej elity? Jesteście pewni, że znacie całą listę dań, których nigdy nie wzięlibyście do ust? Anthony Bourdain z właściwym sobie wdziękiem dynamicznie udowodni, jak bardzo się mylicie. Wszystko, o czym przeczytaliście do tej pory, to zaledwie preludium kulinarnego grzechu. Otwierając O, kuchnię!, dowiecie się, dlaczego za ortolana warto zapłacić 250 dolarów, jak osiągnąć erotyczną przyjemność z jedzenia zupy pho i czy prawdą jest, że Ronald McDonald ma wszy.Bourdain do mistrzostwa opanował sztukę autoironii, a jego dosadne i obcesowe komentarze bezlitośnie obnażają gorzką prawdę o micie sukcesu. Pełen gniewu, bezkompromisowy i impulsywny, a jednocześnie rozbrajająco pokorny, nawet na sobie nie pozostawia suchej nitki. Jego mowa jest soczysty, dosadny i męski, a zarazem nieco chaotyczny, niczym w relacji na żywo, gdy najistotniejsze są emocje komentatora. O, kuchnia! nie jest lekturą lekkostrawną. To książka ebook dla prawdziwych smakoszy życia. Takich jak Bourdain, który wyznaje: „Za każdym razem, gdy jestem ze sobą szczery, mogę spojrzeć wstecz i powiedzieć, że w sumie dokonałbym tych samych wyborów jeszcze raz".

Szczegóły
Tytuł O, kuchnia! Kill grill 3
Autor: Bourdain Anthony
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo W.A.B.
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki O, kuchnia! Kill grill 3 w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

O, kuchnia! Kill grill 3 PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • zamkrebudo

    Mądra książka ebook napisana przez geniusza! Trzecia element obowiązkowej lektury każdego miłośnika dobrego jedzenia. Uśmiałam się do łez! Czyta się ją jednych tchem, jest genialna, śmieszna i jeszcze bardziej uwielbiam Anthonego Bourdaina i mam ochotę odwiedzić wszystkie miejsca o których pisał i poszukać podobnych na swoją rękę. Zalecam z czystym sumieniem!

  • marzenka_p2

    Bardzo polecam, książka ebook super!!! Dostawa jak zwykle profesjonalnie.

  • Dollers

    Uwielbiam tego gościa. Ta książka ebook uff na szczęście nie jest książką kucharską, nie jest też poradnikiem żywieniowym ani informatorem co, przez ile i za ile, aby nie przypalić, nie przepłacić ect. Bourdain pisze o sobie, o kuchni, o jedzeniu też wplatając w to wszystko smaczne kąski nie tylko autobiograficzne. Uwielbiam jego rozleniwiony styl pisania - mężczyzna ewidentnie ma do tego dryg. POLECAM!

  • AstaNatka

    Jeżeli chodzi o kulinaria, to raczej dziękuję, lecz książka ebook jest świetna. Anthony''ego Bourdain, jak zwykle daje popis swych literackich umiejętności, fascynacji życiem i wyśmienitą kuchnią. Pisze z pasją o życiu, potrawach i miejscach, które go urzekły. Choć wszystkie części bardzo mi się podobały, to trzecia element najbardziej mi podpasowała.

  • bookscreations

    Anthony Bourdain.. jedni o nim słyszeli, inni nie znają w ogóle, jeszcze inni mieli przyjemność, lub nie-przyjemność spotkać się z nim oko w oko na własnej kucharsko-zawodowej drodze. Kucharz, podróżnik, wyśmiewający celebrity-chefs (patrz: Gordon Ramsey). Gospodarz programu „Bez rezerwacji”. Odsłania prawdę o amerykańskich restauracjach „z wyższej półki”.. Lecz czy po lekturze stale będziemy twierdzili, że amerykańska restauracja jest lepsza od „knajpki Pani Krysi w Lądku Zdroju”? Wątpię..:) W końcu restauracje w NY, w LA to:”zbieranina psychopatycznych specjalistów od grillowania, alkoholików wyspecjalizowanych w zajmowaniu się zimnym bufetem, głupich lasek kandydujących na stanowisko sosjera, ekwadorskich speców od makaronu, obłąkanych cukierników”. W programie, co omawia potem w własnych książkach, klnie jak szewc, ciągle mówi o seksie i swoim poprzednim życiu, ponieważ mało kto wie, że z amerykańskich restauracji, z samego szczytu narkotyki pociągnęły go ze sobą na dno.. Mężczyzna po przejściach, dlatego bardziej wiarygodny. Bezczelny, pyskaty, lecz nikt tak nie serwuje „małego co nieco” jak on. Czym jest to „małe co nieco”? Hmm.. różnorakie rzeczy już miałam okazję próbować, dużo jeszcze przede mną. Dam radę z kawiorem, zjem z apetytem krewetki, ośmiorniczki i takie tam gadziny morskie, lecz trującej ryby fugu, którą mogą przygotowywać jedynie kucharze ze specjalną licencją, jeszcze bijącego serca kobry, smażonych na chrupko baranich jąder czy gotowanych embrionów kaczki nie ruszę za żadne pieniądze! Ba! Nawet za darmo..! Nie, dzięki, ja popatrzę!:) Historie o potrawach z różnorakich zakątków świata okraszone ostrym humorem i pikantnym dowcipem.. Cały Bourdain! Idealna seria ebooków o kulinarnych podróżach mistrza kuchni. Tak, mistrza, ponieważ po 28 latach porzucił szefowanie w nowojorskich restauracjach, by próbować smaków w bardziej „polowych” warunkach. Bourdain, to taki trochę Clarkson ze świata kuchni i restauracji. W każdym razie zalecam do czytania i oglądania („No Reservation”) na TLC a także kuchnia.tv.

  • Heban

    Czytając tę smaczną książkę bawiłem się przednio. W gruncie rzeczy myślę, że każdy którego interesuje ten temat będzie zadowolony z zakupu. Ja przynajmniej byłem! Co do samej książki to jest napisana lekko dzięki czemu, czyta się ją prosto i przyjemnie. Do tego ten cięty mowa autora... Dla mnie super! Moja ocena 4/5!