Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują okładka

Średnia Ocena:


Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują

Świeża książka ebook jednej z najbardziej słynnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej słynny jako Rozkoszny, twórca bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem prezentuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś propozycje są hołdem dla smaków i składników, które pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, wraz z globalizacją i masową migracją. W książce pdf znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy – bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo – globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Szczegóły
Tytuł Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują
Autor: Korkosz Michał
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Rok wydania: 2023
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Aleksandra Bielewska

    Połączenie tradycji że współczesnymi trendami kulinarnymi. Uwielbiam !

  • szafax

    Cudownie wydana i rewelacyjne przepisy 😁

  • Anonim

    Cudownie wydana, interesujące przepis

  • anonymous

    Piękna książka ebook

  • Olga

    Zalecam :)

  • anonymous

    Super