Nowa kuchnia wegetariańska okładka

Średnia Ocena:


Nowa kuchnia wegetariańska

Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane różnorakimi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, stosowane w nadmiernej ilości nawozy sztuczne, antybiotyki i hormony. To z ich powodu kluczowe jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je. Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia produktów roślinnych, żeby urozmaicić codzienną dietę. Zawiera 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i proste w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Odnajdziesz w niej wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości a także spis witamin i składników mineralnych potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania. Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, by zawierała składniki niezbędne do prawidłowego odżywienia organizmu. Dzięki zaprezentowanej w tej książce pdf diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. śliny są nie tylko źródłem witamin, składników mineralnych, białek, węglowodanów, lecz też zawierają w sobie substancje chemiczne o znacznej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom, lecz nawet je leczyć. Z łatwością pozbędziesz się alergii, kłopotów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę a także poprawisz pamięć. Jedz na zdrowie!

Szczegóły
Tytuł Nowa kuchnia wegetariańska
Autor: Duży Małgorzata, Duży Norbert
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Vital
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Nowa kuchnia wegetariańska w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Nowa kuchnia wegetariańska PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Katarzyna Szurna

    Książka ebook idealna a pomocne komentarze Dąbrowskich (znani w świecie diet restrykcyjnych) jak ten poniżej daje wiele wsparcia. Przekonaj się sam! :) Jak mówi syn: „nie idź do lekarza ponieważ ci głupot nagada” https://ibb.co/gMY1Qx

  • Aleksandra Gralak

    Książka ebook ma pewne przydatne info na jej początku, lecz w kolejnej części książki, tej z przepisami nie znalazłam nic co mogłoby mi się przydać.

  • Malgorzata Wyszomirska

    nie polecam. Książka ebook nie zawiera żadnych interesujących pomysłów, przepisy może i są wegetariańskie lecz według mojej oceny na pewno nie są zdrowe. Pełno składników z puszek, niezdrowych mąk i tłuszczy.

  • Magdalena Senderowicz

    Na diecie wegetariańskiej jestem już nad 10 lat i bardzo sobie ją chwalę. Co więcej, od około trzech miesięcy staram się całkowicie wykluczyć z diety wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego i wychodzi mi to całkiem nieźle. Z olbrzymią chęcią sięgałam po książkę „Nowa kuchnia wegetariańska”, bowiem liczyłam nie tylko na nowe przepisy, lecz też na jakieś świeże nowinki z zakresu zdrowego odżywiania. A co otrzymałam? Niezwykle zacznę od tego, co mi się nie spodobało. Wegetarianizm z definicji wyklucza spożywanie mięsa i zwierząt. Autorzy prawdopodobnie o tym zapomnieli, bowiem wśród przepisów można znaleźć takie rzeczy jak sałatka śledziowa, makaron z tuńczykiem i tym podobne. To mnie zniesmaczyło, bowiem wegetarianizm ryby też odrzuca. Kolejną rzeczą, która niezbyt przypadła mi do gustu było to, iż już na samym początku państwo Wielki negują korzystanie z gotowych produktów czy przetworzonych, a później w przepisach piszą, aby wykorzystać ananasa z puszki… Oczywiście sama czasem po takiego sięgam, lecz jednak jak tylko mam możliwość to wolę kupić świeżego i jest to wiele lepszy wybór! Mimo wszystko bardzo podobał mi się sam wstęp, gdzie autorzy przytaczają interesujące statystyki i efekty badań dotyczące sposobu odżywiania. W bardzo zwięzły, lecz wystarczająco niezły sposób opisują zdrowe zamienniki białego cukru, mąki pszennej czy komercyjnie dostępnych przypraw. Pojawiają się też info o wartościach odżywczych poszczególnych produktów a także łatwe wskazówki, które powinno się stosować na diecie wegetariańskiej. Autorzy przytoczyli też argumenty za i przeciw wegetarianizmowi i możemy tutaj przeczytać o tym, z jakimi niedoborami może się zmagać ta osoba, która nieodpowiednio zbilansuje własną dietę. Stąd wykaz wszystkich witamin i składników mineralnych a także spis produktów, w których możemy je znaleźć. Autorzy jednak dużo zyskują ogromem przepisów, które można znaleźć w ich publikacji. Jest ich łącznie 450, z czego najwięcej to sałatki, lecz nie brak tutaj też przepisów na dania główne, zupy czy desery. Są to przepisy łatwe, niedrogie i szybkie w przygotowaniu. Każdy z pewnością znajdzie tutaj coś dla siebie – nawet mnie kilka z nich przypadło do gustu, poza tymi wyjątkami, o których pisałam powyżej. Szkoda tylko, że w książce pdf nie ma zdjęć poszczególnych potraw, lecz wówczas zapewne zmniejszyłaby się lub liczba przepisów lub znacznie wzrosłaby objętość i format książki. „Nowa kuchnia wegetariańska” wzbudziła we mnie różnorakie emocje i trudno mi ją jednoznacznie ocenić. Ma własne plusy, lecz ma również kilka minusów, które naprawdę mnie do niej zniechęciły. Jednak z pewnością wykorzystam niektóre z zawartych w niej przepisów. Do jedzenia znacznej ilości warzyw i owoców nigdy nie trzeba mnie było specjalnie namawiać  Być może będzie to odpowiednia pozycja dla tych, którzy dopiero chcą spróbować zmiany diety i są na etapie przejściowym – np. jedzą ryby. Przekonajcie się sami! www.bookeaterreality.blogspot.com

  • Katarzyna Baryła

    Jestem wegetarianką od 14 lat. Wraz z mężem i synem preferujemy dania z warzyw i owoców czyli kuchnię wegetariańską. W dzisiejszych czasach nie ma problemu z kupieniem nowych produktów. Są one również zróżnicowane. Doskonale jest, kiedy się ma swój ogródek, lecz ja nie mam takiego luksusu. Mam jednak własne miejsca, gdzie zawsze mogę kupić świeże owoce i warzywa. Nierzadko korzystam z przepisów z tej książki. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Znalazłam kilka interesujących przepisów na sałatki, które przygotowuję i biorę na drugie śniadanie do pracy.