Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w niełatwych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z niewielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wówczas od węgierskich przyjaciół jak gotować, żeby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A coraz liczniejsze zachwyty – jak tyś to zrobił? – skłoniły mnie do napisania książki. Nobel dla papryki nie był zwykłą książką kucharską. Prócz najistotniejszych przepisów napisałem bowiem o węgierskiej sztuce kulinarnej i jej tajnikach dosłownie od kuchni. I o tym, za co profesor Albert Szentgyörgyi w 1937 roku, jako pierwszy węgierski uczony, dostał nagrodę Nobla! No i książka ebook zrobiła karierę, ukazała się w paru nakładach, w nad 100 tysiącach egzemplarzy!A że madziarska kuchnia ciągle jest pyszna a także chwalona przez tych, którzy odwiedzają bądź przejeżdżają przez Węgry i tęsknią za tamtymi smakami – wznowienie, a właściwie świeża odsłona Nobla dla papryki, spełni ich oczekiwania. Dzięki 75 najistotniejszym i osobiście sprawdzonym przepisom węgierskich potraw! Od gulaszu po naleśniki Gundela. Jó étvágyat, czyli smacznego!Tadeusz Olszański
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Nobel dla Papryki |
Autor: | Olszański Tadeusz |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Studio EMKA |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.