Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
A co, jeśli wszystko, co wiesz o zdrowym jedzeniu to… kłamstwo? Takie zapytanie zadał sobie światowej sławy specjalista od odżywiania. Szokujące wyniki jego skrupulatnych i w pełni niezależnych od koncernów spożywczych badań odnajdziesz w tej łamiącej stereotypy i obnażającej szokujące praktyki książce.Dr Hans-Ulrich Grimm mieszka w Stuttgarcie i jest reporterem a także autorem światowych bestsellerów. Przez lata prowadził badania, które sprawiły, że dużo wynalazków spożywczych takich firm jak Nestle, Knorr&Co i innych potentatów nie zostało wprowadzonych do masowej dystrybucji. Dowiedz się, dlaczego…Choć może Ci się to wydawać niewiarygodne, produkty zalecane przez sieci handlowe mogą spowodować choroby, a nawet skrócić Twoje życie. Doktorzy ostrzegają przed konsumpcją rzekomo zdrowych środków spożywczych, lecz ich głos sprzeciwu nie może się równać sile działań marketingowych potężnych konsorcjów.Tymczasem, jak udowadnia Autor, dodatkowe dawki witamin mogą prowadzić do przedwczesnego zgonu, a margaryna, która ma chronić serce może powodować jego schorzenia. Co więcej, jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu mogą być przyczyną otyłości, upośledzać psychicznie a także prowadzić do kłopotów z płodnością albo nawet do bezpłodności. A to dopiero garstka z szokujących faktów, które odnajdziesz w tej publikacji. Zastosuj rady Autora i zacznij unikać pokarmów, które mogą skrócić życie – zarówno Twoje, jak i Twoich bliskich. Czas przestać się truć!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Nie jedz tego! |
Autor: | Grimm Hans-Ulrich |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Studio Astropsychologii |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Z punktu widzenia dietetyka nie przydatna. Wielokrotne powtarzanie informacji o przedawkowaniu witamin czy steroli. Rozciąganie jednego wątku na potęgę. Moim zdaniem nie jest warta własnej ceny. Plusy? moim zdaniem jedynie okładka.
Fajna książka, czyta się dosć miło jest inspiracją do udanych zakupów
Wyczerpująca, lecz trudna. Bardzo subiektywne spojrzenie i podejście do tematu. mało odniesień do polskich realiów.
Książka, jak dużo innych na rynku wydawniczym, pomocna i nie była droga. Podczas czytania miałam wrażenie, że czytam ciągle o tym samym. Przykłady z życia wzięte. Wielu innych twórców prawdopodobnie korzystało z tej publikacji, żeby napisać własne wywody. Lecz jak czytałam tę książkę, to odniosłam wrażenie, że tego lekarza nie można było zwerbować, nie dał się zwerbować do pisania opinii na korzyść koncernów... Ubezpieczenia od suplementów diety, przedawkowania witamin. Sterole roślinne okazuje się, że są szkodliwe. Trujemy się na potęgę. Niska ocena za to, że wątki są pourywane, tak jakby nie wszystko było przetłumaczone na mowa polski. W pewnym momencie jest spisane zupełnie o czymś innym.
Jest to książka ebook której treść może pod wieloma względami szokować. Na pewno warto się z nią zapoznać, by mieć większą świadomość tego jak postępują wielkie koncerny produkujące żywność. Z wielu z tych rzeczy nawet nie zdawałam sobie sprawy. Prawda jest taka, że my konsumenci jesteśmy wciąż manipulowani.
Zawsze byłam dużym zwolennikiem zdrowego jedzenia, co wiecej uważałam, że wszystko wiem na ten temat. Zdecydowanie ta ksiażka przemieniła moje myślenie, teraz wiem, że popełniałm dużo błędów, lecz dzięki tej książce pdf udaje mi się przemienić moja kuchnię i zniwelować ilości niezdrowych produktów.
Lekar Hans-Ulrich Grimm jest światowym specjalistą w dziedzinie odżywiania, pisarzem i dziennikarzem. Przez dużo lat prowadził niezależne badania, dzięki którym niejeden spożywczy wynalazek takich firm jak Knorr czy Nestle został wstrzymany przed masową dystrybucją. Jednak dużo innych, podobnych produktów towarzyszy nam na co dzień. Dla tych, który jedzą mnóstwo paczkowanych produktów, nierzadko w proszku, „błyskawicznych”, pełnych konserwantów, emulgatorów i sztucznych barwników, ta książka ebook może być zaskakująca, może stać się impulsem do wielkiej rewolucji. Z kolei dla osób mających świadomość co znajduje się w produkowanym przemysłowo jedzeniu, także tym rzekomo zdrowym, pełnym witamin, minerałów, błonnika i nie wiadomo czego jeszcze, publikacja Grimma będzie cennym uzupełnieniem wiedzy. Na pewno znajdziecie tu dużo świeżych informacji. Rozpiętość tematyczna i mnogość poruszanych przez Grimma zagadnień jest tak wielka, że ciężko choćby w skrócie napisać o wszystkich. Styl tekstu jest zrozumiały, nawet dla laika. Jednak przyjemność czytania zaburza nieco jakość tłumaczenia i bardzo swobodna interpunkcja. Mimo wszystko naprawdę warto!
Niejednokrotnie idąc na zakupy wrzucamy do koszyków wszystko to co nam wpadnie w ręce - a ponieważ ładne opakowanie, a ponieważ reklamują i ma to "korzystny" wpływ na nasze zdrowie, a ponieważ zawiera mnóstwo witamin i minerałów "niezbędnych" do prawidłowego rozwoju... i tak wierzymy we wszystko co nam powiedzą, nie mając pojęcia jaki faktycznie skutek mogą mieć dla nas dane produkty. Zdrowe odżywianie jest ostatnio bardzo w modzie, jednak zanim znaczna grupa ludzi sięgnie po kolejne "fit", "odtłuszczone", "zdrowe" czy "pełne witamin" produkty, to powinna się zapoznać z treścią tej pozycji. Zalecam każdemu komu choć odrobinę zależy na zdrowiu swoim i własnej rodziny, nie dajmy się dalej zwodzić reklamodawcom i koncernom, którym prawdopodobnie bardziej niż na naszym zdrowiu zależy na wielkich zyskach, niestety.
Książka ebook nie jest szukaniem sensacji, a olbrzymią pigułą wiedzy na tematy, które nierzadko przez firmy farmaceutyczne, czy producentów żywności są zatajane. Książkę kupiłam mojej teściowej na narodziny a zrobiła furorę w mojej rodzinie. Od tamtej pory wiele rozmawiamy na temat zdrowego i świadomego trybu życia i oczywiście wprowadzamy go do codzienności. Książkę gorąco zalecam wszystkim.
Z pewnością jest to interesująca lektura, która zmusza nas do refleksji. Zawiera dużo interesujących informacji i porad, które mogą nam się przydać. Nieco zmienia pogląd czytelnika na sposób odżywiania, lecz jak już mówiłam – nie popadajmy w paranoję. Napisana jest przystępnym językiem, co sądzę za plus, ponieważ w sumie tematyka nie do końca łatwa. Osoby zainteresowane zdrowym odżywianiem zdecydowanie powinny po nią sięgnąć, lecz nie zalecam jej osobom zdesperowanym, bo mogą przesadzić w złą stronę z rozumowaniem tej książki. Tematyka kontrowersyjna, a to mi się podoba. Niezła i ciekawa lektura, z którą warto się zapoznać.
Książka, która zaciekawi tytułem, zaszokuje podczas czytania i całkowicie zmieni pogląd na temat "zdrowego odżywiania" po zamknięciu ostatniej strony. Otwiera nam oczy na dużo rzeczy, które do tej pory postrzegaliśmy jako te zdrowe i nietuczące. Książkę zalecam wszystkim moim znajomym i będę ją zalecać każdemu z kim wejdę na temat odżywiania. 5/5 zdecydowanie!
Zawsze byłam przkonana, że zdrowe rzeczy np. z mała ilością cukry albo tłuszczu, dietetyczne i naturalne uzupełnienia diet są ok i pomagają trzymać dobrą wagę. Jednak po przeczytaniu tej książki jestem w szoku. Tyle rzeczy właśnie „zdrowych” może tak poważnie szkodzić. Wolę już ważyć 2-3 kg więcej, lecz być zdrowsza.
NA książkę trafiłem przypadkiem. Postanowiłem ją przeczytać ponieważ od nowego roku staram się zadbać o to co jem. A tu bęc, okazuję się, że dbając o to co jem nie dbałem o siebie zupełnie. Dobrze, że po niecałym roku dzięki tej książce pdf sobie to uświadomiłem. Polecam!
Ta książka ebook otworzyła mi oczy na to. Uważałam zawsze, że odżywiam się w miarę zdrowo. Jednak po przeczytaniu tej książki wiem w jakim błędzie byłam cały czas. Również wam zalecam jeśli myślicie, że to co kupujecie ponieważ „dietetyczne” jest zdrowe.
Czy kłamstwo zawsze wychodzi na jaw? Mam nadzieję, że tak jest. Właśnie się o tym przekonują producenci pseudozdrowej żywności. Odtłuszczane jogurty i rzekomo zdrowe margaryny to zaledwie początek tych trujących rarytasów. Firmy, które czerpią dochody z tych produktów nawet się nie zająkną o ich działaniu ubocznym. Są do tego stopnia perfidne, że charakteryzują własne dzieła jako prozdrowotne. Na szczęście nadchodzi ich kres. Rozpocznie go ta książka.