Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Naturalnie, że... naturalnie! Awokado, daktyle, spirulina, a obok nich swojska brzoza, pyłek pszczeli i kasza jaglana – to tylko niektórzy z bohaterów tej książki. W świecie, który co i rusz wskazuje nam nowe diety, nowe składniki, nowe metody przygotowania potraw, warto skupić się na paru produktach. Pewność, że jemy nieźle i zdrowo, unikając chemii i przetworzonej żywności, jest bezcenna. Przyprawy, kasze, rośliny są niewiarygodnym wręcz źródłem antyoksydantów, składników mineralnych i witamin. Warto skorzystać z bogactwa, którym tak szczodrze obdarza nas natura.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Naturalnie. Odkryj moc darów natury. Ciesz się zdrowiem i urodą |
Autor: | Cegielska Agnieszka |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Burda Publishing Polska |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Interesująca i bardzo prawdziwa
Idealna książka, bardzo mi przypomina książki innej autorki, Agnieszki Maciąg, którą sobie bardzo cenię. Najbardziej podoba mi się to, że wszystkie z opisanych produktów są dostępne, tanie i naturalne. I tak prosto je zastosować na co dzień, nawet jak się jest bardzo zabieganym. Ja zaczęłam nie od czytania, lecz zaczęło się od przeziębienia i zastanawiania się, co ja posiadam w domu, żeby można było dynamicznie postawić się na nogi. I "przez przypadek" obejrzałam na facebooku nagranie, w którym Agnieszka Cegielska opowiada o właściwościach zdrowotnych kardamonu. Przypomniałam sobie, że książka ebook Agnieszki Cegielskiej leży i czeka na własny moment. Wyjęłam, odnalazłam wpis dot. herbatki z kardamonem. Zastosowałam. I już na drugi dzień nastąpiła poprawa. Polecam!
Rewelka. Zalecam osobom dbającym o zdrowie. Super pozycja.
Pani Agnieszka żyje w zgodzie ze sobą i natura - staram się brać z niej przykład - a książka ebook jest idealna pomocą w tym kierunku
Gorąco zalecam książkę "Naturalnie" Agnieszki Cegielskiej. To książka ebook dla każdego, dzięki niej w paru łatwych krokach, naturalnie można dbać o swój organizm. Opisywane produkty są prosto dostępne więc tym bardziej warto kupić tę książkę.
To wręcz kompendium wiedzy na temat super foods.
Zbior wielu produktow ogolnodostepnych pozwalajacych poprawic nasza odpornosc. Po krotce omówiony kazdy wazny fragment jak zapomniane gozdziki, ktore kroluja tylko zima. Dodatkowo przepis do kazdego opisanego elementu. Najwaznieksze informacje, bez zbednych ozdobnikow i wywodow.
Znakomite kompendium wiedzy o składnikach, które w naszej kuchni gościły od lat, goszczą albo zagoszczą. Dzięki tej książce pdf odkryjemy na nowo różnorakie składniki, a dla wielu znajdziemy nowe zastosowanie. Zdecydowanie warto do tej książki zaglądać, a lekkość pióra A.Cegielskiej sprawia, że czyta się to prosto i przyjemnie.
Bardzo interesująca i cenna książka ebook :-) Zalecam nie tylko tym, którzy zwracają uwagę na to co kładą na talerz.
Super książka.
Super książka. Niedość, że opisywane są właściwości ziół to jeszcze zawiera łatwe przepisy. Zalecam każdemu
Fajna pozycja, która systematyzuje wiedzę na temat coraz bardziej słynnych tzw. zdrowych produktów. Przykładowe ilustracje i przepisy do każdego z wymienionych darów natury wzbogacają poradnik. Czytając tę pozycję, słyszę pełen ciepła głos pani Agnieszki Cegielskiej i od razu robi się domowo i przytulnie.
Czekalam na ta ksiazke z niecierpliwoscia i jetsem bardzo zadowolona ze ja w koncu mam!! Super wydanie , info i przepisy!!
Ksiazka pochlonela mnie kompletnie od pierwszej strony , przyjazny, obrazowy jezyk Pani Agnieszki nie pozwala oderwac sie od lektury. Choc dużo rzeczy omówionych jest mi słynna , to jednak ta ksiazka uzmyslowila mi I przypomniala , dlaczego I jak wazne jest to co I gdzie kupujemy , co wkladamy do garnka, z czego robimy surowke... Poza tym ksiazka zawiera piekne , naturalne zdjecia co w polaczeniu z opisem Pani Agnieszki tworzy piękny duet. Ksiazje polecilabym zarowno osobom, ktore nie maja wielkiej wiedzy na temat zywienia - na pewno otworzy im oczy I tym, ktorzy taka wiedze juz posiadaja . Spokojny , bardzo wyrazisty I obrazowy jezyk powoduje , ze doslownie przed oczami mamy ogrodek pelen wiosennych kolorow , zapachow....to ksiazka dla tych, ktorzy chce cieszyc sie zdrowiem , korzystac z naszych rodzimych , zdrowych produktow . Pani Agnieszka idealnie wyjasnia dlaczego pewne produkty nalezy jesc Zima , a inne latem..to ksiazka dla tych , ktorzy chca zyc w zgodzie z porami roku I cieszyc sie tym co mamy w naszych ogrodkach wiosna, latem, jesienia....tak jak zyki nasi dziadkowie
Staram się aby naturalne jedzenie było częścią mojego życia i moich najbliższych mam nadzieje że z pomocą książki pani Agnieszki jeszcze bardziej mi się to uda :-)
Idealna książka, bardzo cenne źródło informacji o naturalnych składnikach :)
Doskonała książka ebook i idealny upominek dla najbliższej osoby. Zalecam
Interesująca pozycja dla osób starających się przemienić styl życia na bardziej naturalny. Polecam.
Wszystkie zagadnienia dokładnie opisywane tak jak były pokazywane w telewizji śniadaniowej. Nie zawsze zdążyłam wszystko zapamiętać i zanotować z programu., a teraz mam wszystko w jednej książce pdf . Bardzo się cieszę ,że ją mam ;-). Zalecam skarbnicę wiedzy o naturze ;-)
*****https://ksiegozbiorczyta.blogspot.com**** O książce pdf Agnieszki Cegielskiej wspomniałam przy poście „Ho, ho idą święta” jako idealny upominek pod choinkę. Dzisiaj szersza recenzja tej idealnej pozycji. Jak już wspomniałam, jakiś czas temu, mocno leży mi na sercu wszystko, co wiąże się z poprawą jakości życia mojej rodziny, dlatego również z miła chęcią sięgam po publikacje takie jak ta. Pani Agnieszka Cegielska już we wstępie uchwyciła prawdopodobnie cały sens tego typu lifestylowych ebooków o gotowaniu i czerpaniu z natury: „Jeżeli wiedza, którą posiadasz mogłaby przemienić życie na lepsze przynajmniej jednej osoby, to podziel się nią (...) Dbanie o siebie to inwestycja długoterminowa. Pamiętajmy, że nasze ciało to jedyny dom, w którym będziemy mieszkać całe życie i fakt czym je karmimy – ma znaczenie.” Dlatego również i ja podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami na temat tej książki. Pani Agnieszka własną przygodę z odkrywaniem darów natury rozpoczęła, jak sama mówi, gdy przygotowywała się do cyklu programów dla Dzień Niezły TVN. Jeszcze wówczas nawet nie myślała o książce, jednak usystematyzowanie wiedzy wydało się logicznym rozwiązaniem, za co z tego miejsca mogę tylko podziękować. O wielu skarbach natury ja też słyszałam od własnych babć i nawet jak się teraz okazuje próbowałam, gdy byłam małym dzieckiem, jednak postęp i uproszczenie życia spowodowało, że z nich po prostu zrezygnowaliśmy, a szkoda. Na całe szczęście babcine mikstury i przepisy wracają do łask, czasem może w nieco nowszej wersji. Sądzę, że wielu z Was nie raz piło syrop z pędów młodej sosny. Ja pamiętam ten smak z dzieciństwa. Jak wiadomo najlepiej sprawdza się on w porze jesienno-zimowej wspierając nasz układ odpornościowy. Awokado, daktyle, spirulina, brzoza, pyłek pszczeli i kasza jaglana - to naturalne cuda, o których przeczytacie w tej książce. Powinno być dla nas ważne, że jemy zdrowo. Przytoczone w tej pozycji przyprawy, kasze, rośliny są niewiarygodnym wręcz źródłem antyoksydantów, składników mineralnych i witamin. Zupełną nowością dla mnie natomiast była magiczna moc goździków. Działają antyoksydacyjnie i można je stosować, jako pastylki do ssania. Okres zimowy sprzyja infekcjom, więc chyba wykorzystam i ten patent, ponieważ podobno wypróbowany i działa. W książce pdf znajdziecie szereg informacji o mleku kozim i jego właściwościach, pyłku pszczelim (o którym nie miałam zielonego pojęcia), czy niedocenianej obecnie czerwonej porzeczce (którą uwielbiam). Dowiecie się jak przygotować fantastyczny napar z czystka, a także co jest naturalnym sprzymierzeńcem waszej wątroby. Niewątpliwym plusem tej lektury jest nie tylko usystematyzowanie wiadomości, lecz też przepisy dołączone do każdego omawianego daru natury. Wszystko to opatrzone jest jak mówiła Pani Agnieszka Cegielska w jednym z wywiadów świątecznych dla TVN24 jej własnoręcznie wykonanymi fotografiami. Ja osobiście jestem zauroczona tą lekturą i będę zalecać ją znajomym, ponieważ warto ponieważ: „Twoje pożywienie nie powinno być lekarstwem, a Twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”. Element dochodu ze sprzedaży tej książki zostaje przekazana dla fundacji „Szkoła Otwartych Serc” z Malborka. Pozdrawiam A.