Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine okładka

Średnia Ocena:


Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine

Książka ebook wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - "Natura kuchni polskiej" to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne fotografia a także przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego niezwykły atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Szczegóły
Tytuł Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine
Autor: Amaro Wojciech Modest
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Natura kuchni polskiej. Nature of Polish Cuisine PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Hanna Kurowska

    Książka ebook Wojciecha Modesta Amaro jest nie tylko niezwykle ładnie wydana, lecz i praktyczna. Już samo spoglądanie na te cudowne fotografie pobudza apetyt. Wojciech M. Amaro prezentuje że przyrządzanie potraw może być prawdziwą sztuką i przy tym ucztą dla wszystkich zmysłów. Dużo mnie ta książka ebook nauczyła, zainspirowała, warto z niej korzystać, ponieważ twórca jest prawdziwym fachowcem w własnej dziedzinie. Naturę kuchni polskiej z przyjemnością się czyta i z przyjemnością syci oczy zdjęciami. Amaro utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że smakowanie, delektowanie się jedzeniem jest jedną z największych radości w życiu.

  • ethiene

    Uwielbiam gotować. Moja pasja zmusza mnie do ciągłych poszukiwań licznych inspiracji i nowości. Książka ebook Wojciecha Modesta Amaro "Natura kuchni polskiej" właśnie taka jest. Bardzo mi się podobało, że twórca wraca w niej do polskich produktów, które zostały już dawno zapomniane. A zatem pojawiają się potrawy, które bazują m.in. na aronii, agreście, brzozie, czarnym bzie, czosnku niedźwiedzim, dębie, dzikiej róży, głogu, jałowcu, jarzębinie, morwie, pigwie i rabarbarze. Warto też zauważyć, że wszystkie potrawy są smaczne i ich wygląd też zachęca do jedzenia i eksperymwntowania w kuchni.

  • Alicja Augustyniak

    Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie. To stare, polskie przysłowie idealnie mi do tej pozycji pasuje. Wspaniałe jest to, że mistrz kulinarny tej klasy zajął się produktami, które są w Polsce dostępne, bardzo zdrowe, zawierające bogactwo witamin i mikroelementów. Sama wielokrotnie ich używałam, lecz z olbrzymią przyjemnością zaczęłam stosować w zaproponowanych przez autora konfiguracjach. Lektura obowiązkowa dla wszystkich ceniących sobie rodzimą kuchnię, lecz również dla tych, którzy lubią wprowadzać do jadłospisu rzeczy nowe. Piękne, artystyczne fotografie to dodatkowy walor

  • Otylia Andrzejewska

    Kiedy wzięłam tę książkę po raz pierwszy do ręki pomyślałam że jest cudowna i wyjątkowa. Jest to jedna z najciekawiej wydanych ebooków o tematyce kulinarnej jakie widziałam, więc tym bardziej byłam szczęśliwa kiedy ją dostałam. Wojciech Modest Amaro odkrywa przed nami kuchnię polską na nowo, w zasadzie niemal wszyscy ją znamy, lecz czy na pewno? Ta książka ebook pozwoliła mi odbyć wspaniałą, pełną niespodzianek podróż po smakach polskiej kuchni, mniej albo bardziej zaskakujących. Na pewno spodoba się wszystkim ceniącym oryginalność, głębię smaku, niebanalne połączenia. A te wszystkie fotografie wprost zachwycają.

  • CoolP

    To nie jest książka ebook kucharska. To jest inspiracja do tworzenia kulinarnych dzieł. Jeśli interesujesz się gotowaniem, to ta pozycja sprawi, że będziesz celował w zupełnie inny - wyższy poziom kulinarny. Nie każdy będzie w stanie przygotować z niej dania. Nierzadko potrzebne są specjalne sprzęty, czy kulinarne techniki, jednak ostatecznie wychodzą niesamowite potrawy. Osobiście byłem zachwycony. Amaro następny raz otworzył mi oczy na zupełnie inny świat kuchni.

  • Teresa Wieczorek

    chce się oglądać, chce się gotować, chce się smakowaćdelicje gatunku rewelacja POLECAM

  • MARTA WIECZOREK

    Ta książka ebook to było marzenie mojego syna. Gdy wznowiono wydanie natychmiastowo ją kupiłam. Cudowna oprawa dla oryginalnych przepisów. To taka awangardowa odsłona klasyki. Dla kogoś, kto pasjonuje się kuchnią , idealna inspiracja.

  • Jacek Dąbrowski

    Bardzo cenię sobie polską kuchnie. Uważam, że polskie produkty są najzdrowsze i najsmaczniejsze, może dlatego tak cenię Amaro. Przepisy proponowane przez niego są bardzo proste, a produkty dostępne, zresztą dania jakie póżniej wychodzą są przepyszne. Zalecam gorąco, ponieważ naprawdę warto!

  • Amelia Michałowska

    Moim zdaniem najlepsza książka ebook kucharska jaką miała w rękach. Brawo dla Amaro, który jest tradycjonalistą i chętnie pokazuje, że polskie klasyczne prodykty, są smacze i można z nich przygodować nieziemskie potrawy. Co więcej owe produkty dostepne są w każdym supermarkecie, to zdecydowanie ułatwia gotowanie.

  • Pawciok96

    Każdy amator i profesjonalista powinien przeczytać te książkę! Zalecam z całego serca!

  • Starbarica

    Amaro słynny jest do uwielbienia kuchni polskiej i naturalnych składników. W polskim jedzeniu natury nie brakuje, stąd podejrzewam powstał ten "przewodnik". Przepisy zaskoczą niejednego a przecież w kuchni chodzi o to o to, aby czasem zaskoczyć naszych gości. Zwykły schabowszczak również jest dobry, lecz od czasu do czasu, u mnie często, korzystam z tej książki i gotuję dodając magicznych zapomnianych składników, które daje nam natura. Cudownie wydana.