Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Szkoła na widelcu okładka

Średnia Ocena:


Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Szkoła na widelcu

Grzegorz Łapanowski jest ekspertem w dziedzinie zdrowego odżywiania. Przepisy, które oferuje w tej książce pdf są proste, sprawdzone, do przygotowania z ogólnodostępnych  produktów. Książka jest o tym, co oznacza dobre jedzenie, dlaczego powinniśmy jeść zdrowo, jak robić zakupy, jak kluczowy jest ruch, wspólne gotowanie a także jakie są zasady prawidłowej diety. Ponadto: zasady zdrowej diety dla całej rodziny przepisy na domową pizzę twarożki ciasto pomarańczowe sałatki rybę w papilotach placki gryczane czy sezamki

Szczegóły
Tytuł Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Szkoła na widelcu
Autor: Łapanowski Grzegorz, Sobczak Maia
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Publicat
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Szkoła na widelcu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Najlepsze przepisy dla całej rodziny. Szkoła na widelcu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Anonim

    dla mnie ....porazka rozczarowałam sie kupujac te ksiazke

  • Kamil Marszalkowski

    Dziwne te przepisy, prawdopodobnie czegoś innego oczekiwałem.

  • Natala

    Bardzo interesująca i nieźle napisana książka. Zawiera spory epizod teoretyczny a także porady dotyczące odżywiania. Przepisy są dobrane tak, żeby zasmakowały dzieciom. Oboje autorzy swoim pozytywnym nastawieniem zachęcają do zmian w diecie całej rodziny, tak żeby wszystkim żyło się zdrowiej.

  • Anna Kulińska

    Spoko książka ebook raczej dla starszych dzieci które mają już wszystkie zęby. Pięknie celebruje kult dobrego jedzenia

  • jagna

    Bardzo fajna książka. Dałam ją do przejrzenia dzieciakom. Miały wybrać kilka przepisów, które wpadły im w oko. Kasza jaglana (której osobiście wielbicielką nie jestem...) z gruszką i migdałami... pychotka. Dużo fajnych, prostych przepisów. Polecam.

  • gsa

    Szczerze polecam! Książka ebook zawiera łatwe przepisy dla całej rodziny z dostępnych dla każdego produktów.

  • Anita

    Niektóre przepisy wymagające dobrej znajomości składników z półek ze zdrową żywnością lecz wynik domowego pichcenia zachwycający.

  • Lucyna Tomoń

    Pamiętacie lepienie pierogów z babcią, kiedy byliście dziećmi? Babcia wybierała jajka z kurnika, mąkę miała od sąsiada w płóciennym worku. Farsz robiony zawsze z tego, co akurat było pod ręką. Latem z truskawek, zimą z kiszonej kapusty. Nigdy na odwrót. Ponieważ skąd niby wziąć truskawki w lutym? Niestety, przyszło nam żyć w czasach kiedy praktycznie wszystkie sezonowe produkty dostępne są cały rok. Czy oznacza to jednak, że truskawki zimą będą równie zdrowe, co te zerwane z krzaka w czerwcu? Niestety, nie koniecznie. Tylko jak w tym wszystkim, biorąc pod uwagę zdrową, urozmaiconą dietę, ceny, ilość czasu niezbędną na przygotowanie posiłku, zupełnie się nie pogubić? I przede wszystkim, co takiego powinny jeść nasze dzieci, by wyrosły na zdrowych dorosłych? Z pomogą przychodzi Grzegorz Łapanowski i Maia Sobczak. Grzegorz Łapanowski od lat funkcjonuje na rzecz propagowania ekologicznej i lokalnej żywności. Prowadzi Food Lab Studio i Fundację "Szkoła na widelcu". Fundacja zajmuje się uczeniem dzieci i ich opiekunów, organizacją warsztatów na których dzieci uczą się, jak i z czego przygotować łatwe posiłki. W książce, stworzonej razem z Maią Sobczak, autorką bloga qmamkasze.pl znajdziemy info o tym, jak robić zakupy, co i gdzie kupować, by nie zaśmiecać naszych lodówek i spiżarni. Dalej, dowiemy się o tym, jak przechowywać żywność, ile na przykład dany produkt może leżeć w zamrażarce (bo wcale nie wieczność!). Przede wszystkim dowiemy się jednak, jak gotować z dziećmi. W jaki sposób przygotować stanowisko pracy dla dziecka, jakich rzeczy może używać i co możemy z nim ugotować tak, by było ciekawie, łatwo i żebyśmy nie spędzili później całego popołudnia na sprzątaniu... Przepisy zostały podzielone na śniadania, drugie śniadania (!), obiady i desery. Dania są zdrowe. Autorzy unikali wszystkiego, czego w naszej diecie ciągle jest zbyt dużo, a co nam szkodzi. Grzegorz Łapanowski zachęca do kupowania lokalnie, na bazarach, w małych sklepikach zamiast wielkich marketach. Nie znaczy to jednak, że w listach składników napotkamy produkty, których nazwy nic nam nie mówią, a cena jest dla nas stanowczo zaporowa. Z pewnością nie o to tutaj chodzi. Przepisy wybrane zostały bowiem tak, by można je przygotować dynamicznie i razem z dzieciakami. Nie ma tam więc nic wymyślnego. Co nie znaczy jednak, że zgromadzone dania są powielaniem tego, co już znamy. Wręcz przeciwnie. Znajdziemy tu przepisy na mleko roślinne, jaglane smoothie, czy hummus. Ok, Wasze dzieci z pewnością nigdy nie jadły hummusu. Lecz jeżeli pozwolicie im towarzyszyć przy całym procesie produkcji, pokażecie, co jest w środku, pozwolicie doprawić, myślicie, że nie będą chciały spróbować tego, co same przyrządziły? :) Pamiętam jak razem z babcią robiłyśmy ruskie pierogi. Z resztek ciasta dziadek piekł na blaszanych podkładkach małe placuszki. Były częściowo surowe, miały takie czarne, przypalone "piegi". Niemal nie miały smaku, lecz to nie miało znaczenia. Minęło około dwudziestu lat, a ja stale je pamiętam. I jeszcze nigdy nie przygotowałam takich pierogów, jakie robiłyśmy wówczas z babcią. Chociaż korzystam z tego samego przepisu. Wspólne gotowanie dla dzieci jest jeszcze większą frajdą, niż dla dorosłych. Ta książka ebook z pewnością Wam to udowodni. Jeżeli jednak, Wasze dzieci tak jak moje, mają cztery łapy :), potraktujcie tę książkę jako podręcznik do zdrowego gotowania. Nie nudnego, drogiego, lecz szybkiego i odkrywczego. Przepisy Grzegorza Łapanowskiego zachwycają. Prostotą i oryginalnym podejściem jednocześnie. Pesto ze świeżego szpinaku, które na zdjęciu, zrobiło u mnie furorę. Podobnie jak ciasto na pizzę z mąką orkiszową i domowe czekoladki. Gorąco polecam! Lucyna Tomoń/ http://today-ornever.blogspot.com/2015/06/najlepsze-przepisy-dla-caej-rodziny.html

  • sebastian

    Książkę "Najlepsze przepisy dla całej rodziny" pożyczyłam od koleżanki. Przejrzałam, poczytałam, zrobiłam pesto i uznałam: chcę taką na własność. Zatem mąż zakupił. Twórca w łatwy sposób przybliża zasady zdrowej kuchni, którą warto wprowadzić w rodzinie, gdzie rodzice stają się pozytywnym autorytetem kulinarnym dla dzieci, zgodnie z powiedzeniem "czym skorupka za młodu nasiąknie...."Przepisy proste, z produktów powszechnie dostępnych. W razie bardziej wyszukanych proponowany jest normalny zamiennik. Książka ebook w sam raz dla laików kulinarnych, którzy chcą jeść zdrowo. Idealna dla młodych mam, do których się zaliczam.Jedynym minusem jest brak określenia porcji, które wyjdą z danego przepisu i trzeba ocenić na oko czy robić podwójną porcję.Książka zdecydowanie godna uwagi.

  • zuczek

    Kupiłam pod wpływem przeczytanych recenzji i jestem rozczarowana, nie jest zła lecz nie zachwyca.

  • Agnieszka Różewicka

    serdecznie zalecam tą pozycje dla wszytkich osob, które poszukuja pomysłów na przepyszne alteratywy dla fast foodów i niezdrowego jedzenia. Przepisy są proste do zrobienia. Książka ebook opatrzona jest pieknymi zdjęciami. rozpoczyna sie przydatnymi informacjami na temat zdrowego odżywania.

  • anonymous

    Zalecam , szczególnie przepisy Mai Bardzo ładnie wydana

  • Konrad Rychlik

    wiele fajnych, w miarę łatwych przepisów pozwalających urozmaicić stereotypowa kuchnie

  • Primnes

    Jeśli szukacie kuchni nowej, wykwintnej, prostej i takiej do której produkty można bez problemu dostać w polskich sklepach i na rodzimych straganach, to sięgnijcie po Najlepsze przepisy. Ja książkę dostałam w prezencie i przyznam, że jestem zachwycony przede wszystkim niesamowitymi przepisami, z których większość smakuje mi i mojej rodzinie. A do tego, jak wyglądają. Brawo panie Grzegorzu - byle tak dalej.

  • sylwia.zalecka

    W przypadku nowoczesnych ebooków kucharskich zawsze istnieje ryzyko "skomplikowanych" i "fikuśnych" przepisów, lecz przepisy Grześka i Mai są spisane tak, żeby dzidziuś z pomoca rodzica było w stanie przygotować posiłek, a później wspólnie mogli cieszyć się ze własnego dzieła.Dodatkowo zaletą jest to, że składniki przepisów przeplatają się między różnorakimi daniami - oznaczo to, że zapracowany rodzic może spokojnie kupić sklepową ilość produktu bez obawy, że się zmarnuje - starczy sięgnać po następny przepis z tej książki.A na koniec: książka ebook jest idealnie wydana - twarda okładka, dobrej jakości papier, przepiękne fotografie (aż ma ochote się je zjeść), krótkie wprowadzenie o tym co warto jeść, co można czym zastąpić itp.Brawo za pokazywanie rodzicom, że można dzieciom sprawiać radość jedzeniem zdrowym i pełnowartościowym!Świetny pomysł na upominek dla najbliższych - zwłaszcza dla mam i babć, które zazwyczaj karmią, a nie odżywiają :)Mama 5-letniego niejadka i 1,5-rocznej "kluski"

  • Wercrawler

    Bardzo smaczna książka ebook kucharska. Przepisy w niej zawarte są naprawdę na różnorakie okazje. Zdążyłem już przetestować większość z nich i jestem pozytywnie zaskoczony, jak prosto jest przyrządzić coś smacznego i zdrowego w tak niedługim czasie. Zalecam ten tytuł w ciemno wszystkim :) nie będziecie zawiedzeni.