Najlepsze przepisy Basi Ritz. Książka zwycięzcy programu MasterChef okładka

Średnia Ocena:


Najlepsze przepisy Basi Ritz. Książka zwycięzcy programu MasterChef

Najlepsze przepisy Basi RitzKsiążka zwycięzcy programu MasterChefNajgorętsza książka ebook kulinarna roku. 50 przepisów polskiego MasterChefa!Przepisy, rady i inspiracje – wszystko, czego potrzebujesz, żeby samemu zostać MasterChefem. Basia Ritz zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji najpopularniejszego show świata zdradza sekrety, które pozwoliły jej zdobyć uznanie Anny Starmach i Michela Morana, a nawet Magdy Gessler. „Uważam, że najistotniejsza w kuchni jest niezła organizacja i solidne przygotowanie produktów. To prawdopodobnie tak naprawdę 90% sukcesu. Reszta to już właściwie zabawa, którą można porównać do układania klocków lego. Jeżeli jednak przygotowania nie są wykonane solidnie, kłopoty będą się pojawiać jeden po drugim. Nie twierdzę, że wszystkie moje przepisy są dziecinnie łatwe, lecz obiecuję, że nie są skomplikowane i każdy, kto przeczyta je uważnie i wykona krok po kroku, osiągnie fantastyczne wyniki!”Basia Ritz„Zwyciężczyni MasterChefa ujęła mnie olbrzymią pasją, zaangażowaniem, niebywałą orientacją w kuchniach świata, znajomością trendów. A także zrozumieniem produktów, nie tylko tych podstawowych. Podoba mi się jej fantazja, smak, i otwartość. Jej determinacja i idealna organizacja otworzyły jej drogę do sukcesu”. Magda Gessler

Szczegóły
Tytuł Najlepsze przepisy Basi Ritz. Książka zwycięzcy programu MasterChef
Autor: Ritz Basia
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: TVN Media
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Najlepsze przepisy Basi Ritz. Książka zwycięzcy programu MasterChef w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Najlepsze przepisy Basi Ritz. Książka zwycięzcy programu MasterChef PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Konrad Szoszkiewicz

    Książka ebook jest dla osób, które lubią gotować, gotowanie jest dla nich pasją a także posiadają jakieś podstawy. Jeżeli nie umiesz ugotować makaronu i przypalasz jajecznicę - ta książka ebook zdecydowanie nie jest dla Ciebie.... Z drugiej strony można tutaj debatować - w przypadku wykonywania wszystkiego krok po kroku, dokładnie tak jak jest w książce pdf - wynik wychodzi niesamowity. Dania nie należą do najprostszych, nie wszystkie składniki kupimy w pierwszym napotkanym sklepie, lecz zdecydowanie warto próbować :)

  • Ekspert Empiku

    Basia Ritz, pierwsza polska triumfatorka Masterchefa, przedstawia nam własne przepisy. Jej książka ebook to nie tylko porady, jak przygotować eleganckie przystawki, wyśmienitą zupę czy wystawne danie główne, lecz też info o kulisach programu oraz, w pewnym sensie, historia zwyciężczyni, która wypowiada się poprzez znakomite menu. Budowa tej publikacji sprawia, że czytelnik nie tylko uczy się gotować wybrane dania, lecz także poznaje autorkę a także pozostałych uczestników show. Sam wybór przepisów sprawia natomiast, że każdy z nas przygotowując jedną z potraw poczuje się jak prawdziwy Masterchef.Rafał Goździak, Empik Kupiec Średzki

  • ruda

    książka ebook cudownie wydana, czytelnie. Parę przepisów już spróbowałam i przy dokładnym zastosowaniu się do porad autorki- np. jak ma być 8 min. to ma być osiem, wynik murowany. Cudownie i pysznie. Moi degustatorzy byli zachwyceni /a ja nie należę do niezłych kucharek/. Naprawdę polecam. Ale- wg mnie- nie jest to kuchnia dla fanów kotleta z kapuchą.

  • kulinarnaczytelnia.blogspot.com

    „Najlepsze przepisy Basi Ritz”, pierwszego polskiego MasterChefa, warte są posiadania, choć może nie za cenę 49,90 zł. Tyle kosztują grubsze książki, autorstwa większych kulinarnych autorytetów. Gdyby nazwy potraw były mniej pretensjonalne, a zamiast licznych zdjęć Basi, pytań do niej a także całej „masterchefowej” otoczki zamieszczono dodatkowo dziesięć albo dwadzieścia przepisów, byłabym jeszcze bardziej usatysfakcjonowana. Na początku byłam do tej książki nieco sceptycznie nastawiona, lecz po przeczytaniu zmieniłam zdanie. Przepisy Basi są, wbrew pozorom, proste, a cały wykwintny szkopuł tkwi w niezwykłych dodatkach, dobrej jakości składnikach a także umiejętnym ich łączeniu. Dla wielbicieli programu i Basi pozycja niezbędna. Dla pozostałych - do pozytywnego rozważenia. Można dzięki nad 50 przepisom nauczyć się przyrządzać smakowite i efektownie wyglądające potrawy a także znaleźć interesujące kulinarne inspiracje.

  • Natalia

    zacznę od ceny - jest w sumie jak na ten produkt przystępna nie jest zbyt wygórowana lecz również nie należy do najtańszych . Liczne zdjęcia obrazują nam danie jakie powinniśmy uzyskać, oczywiście są dopieszczone pod każdym wobec lecz na tym to polega żeby nas zachęcić. Dania nie są dla każdego nie każdy może pozwolić sobie na homara , zupę z raków czy również nie każdy ma pod ręką pastę truflową czy również baby ośmiorniczki ALE .. sądzę że każdy jest w stanie zrobić krem z groszku , pieczonego kurczaka czy tort. Jesteśmy naprowadzani przez autorkę jak wykonywać potrawy jak serwować i jak je gotować. Sądzę że każdy znajdzie coś dla siebie pod jednym małym warunkiem NIE BEDZIE SIE NEGATYWNIE NASTAWIAC OD SAMEGO POCZATKU. dla mnie osobiście książka ebook na wielkie TAK

  • Ka_man

    po prostu niebanalna…Książek kucharskich jest całe mnóstwo a mnie nie chodzi o to, by kupić 1001- szą ksiazkę o gotowaniu z 1001-szą wersją zrazów czy kurczaka po chińsku... I ta ksiązka to właśnie w sobie ma ... świeżość. Pełna wyszukanych smaków kulinarna mekka Basi Ritz ma w sobie elegancję i cechę dla prawdziwej elegancji nieodzowną : prostotę. Tak, właśnie prostotę . Nie, nie chodzi o to, ze wszystkie przepisy są łatwe do wykonania, ponieważ tak nie jest . Lecz autorka prowadzi nas tutaj za rękę tłumacząc zrozumiale każdy krok po kroku , ostrzega przed możliwymi wpadkami zdradzając nam własne tajemnice bardzo doświadczonej gospodyni ... I niespodziewanie ciemna magia staje się jasną, a my sami stajemy po jasnej stronie mocy ...:)Prostota polega na tym, by z niewielu składników , łącząc je w trudny sposób , uzyskać wyrafinowane danie.W tym cała sztuka ! ......kulinarna

  • 10magda

    Jeśli lubisz gotować i pragniesz wykorzystać przepisy w ebookach kucharskich to ta książka ebook nie jest dla ciebie. Przepisy przekomlikowane, a wynik nie do końca zadowalający. Zalecam bardziej przepisy z Kuchennych Rewolucji

  • Anonim

    Potrawy są udziwnione, lecz nie wyszukane. Przepisy są skomplikowane i zagmatwane. Smaki cudne, lecz nie za taką cenę nakładu pracy. Książka ebook niezła dla restauratorów akceptujących wielkie ryzyko, w domu tylko jeśli gotuje gosposia ponieważ samemu szkoda czasu.

  • gregu

    miałem zagwozdkę , co tu kupić na upominek dla mojej dziewczyny . Na szczęście w samą porę wyszła ta ksiązka ! Oglądalismy Master Chefa więc wiemy, ze inni - prawdziwe fachury - już sprawdzili , że to będzie jedzonko bez pudła. Czytając przepisy wydaje mi się, że mogę wreszcie zadebiutowac w kuchni a nawet zabłysnąć . Przepisy wyglądają bowiem nie tylko na łatwe do wykonania lecz i wukwintne - a w tym jest własnie FUN

  • prrs

    Książka ebook ładnie wydana. Przepisy ciekawe, aczkolwiek prawdopodobnie nie należą do najłatwiejszych. Jeszcze nie gotowałam nic z przepisu Basi, lecz mam już upatrzoną jedną sałatkę :) W każdym razie wszystkie potrawy wyglądają przepysznie!

  • Adam Kopeć

    Jeszcze jej nie kupiłem. Lecz kto wie!

  • f_kasienka

    Zakupiłam ją wczoraj w salonie Empik, w Katowicach. Przyznam, że właściwie nie wiem dlaczego ją kupiłam, ponieważ powinnam już na stoisku się zorientować, że jest to książka ebook marnej jakości. Twarda okładka i ładne zdjęcia. Na tym niestety się kończy. Podobne przepisy można znaleźć za darmo w internecie, do tego składniki z kosmosu. Jest dużo bardziej ciekawych pozycji kulinarnych na rynku niż ta książka... Zawiodłam się, a książkę odsprzedam.