Moja mała francuska kuchnia okładka

Średnia Ocena:


Moja mała francuska kuchnia

Rachel Khoo przygotowała dla fanów sztuki kulinarnej kolejną książkę, w której dodaje odrobinę nowoczesności typowym przepisom ze wszystkich regionów Francji. Dzięki ebookom kucharskim bezpretensjonalnej i ślicznej Rachel Khoo a także jej programom emitowanym przez BBC, wykwintna kuchnia francuska odnalazła się w zasięgu każdego kucharza amatora.

Szczegóły
Tytuł Moja mała francuska kuchnia
Autor: Khoo Rachel
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Albatros
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Moja mała francuska kuchnia w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Moja mała francuska kuchnia PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Basilissa

    Bardzo dobra, cudownie ilustrowana książka ebook kucharska ślicznej Rachel Khoo. Klasyczne, regionalne, francuskie przepisy w nowoczesnej formie. Składniki do większości z nich są bez problemu dostępne w lepszych supermarketach, a realizacja na ogół banalna. Zachwycona polecam.

  • Ewa

    Książka ebook ta powstała pod wpływem podróży autorki po wielu charakterystycznych regionach Francji. Z nich Rachel czerpała inspirację w tworzeniu swoich wariacji na temat regionalnych dań francuskich. Epizody książki odpowiadają regionom Francji. Na wstępnie każdego jest szerszy opis zamiłowań kulinarnych autochtonów, gdzie można dowiedzieć się wielu, nieznanych wcześniej, ciekawostek. Każdy , zamieszczony po takim wstępie przepis też poprzedzony jest swoją historyjką, którą czyta się z przyjemnością. Dużo z przepisów z tej książki budzi moją chęć wypróbowania. Kolorowe, miłe dla oka fotografie potraw autorstwa Davida Loftusa, są bardzo smakowite i zachęcają do eksperymentów. Książkę czytałam dokładnie i długo, ponieważ dużo jest tam interesujących (poza-przepisowych) treści. Bardzo zalecam fanom kuchni francuskiej.

  • Aleksandra Stojek

    Interesujące przepisy, nie sądziłam, ze polubię kuchnie francuska, lecz ta książka ebook mnie do niej przekonała. Zalecam

  • martyna0052

    Książkę Rachel jest prawdopodobnie najlepszą książką kucharską, jaką posiadam w własnych zbiorach. Tuż po zakupie nie mogłam się od niej oderwać! Rachel bardzo wiele opowiada o danym regionie Francji, a jej opowieści są takie ciekawe, co udowadnia że książka ebook kucharska to nie tylko "suche przepisy" i zdjęcia, a te tutaj są rewelacyjne! Gorąco polecam!

  • Pattylinumi

    Program Rachel oglądałam dość często, dlatego chętnie sięgnęłam po tę książkę, która może nie jest najtańsza, lecz przepisy są tak nietypowe i smaczne - po prostu palce lizać. Autorka zabiera czytelnika w niesamowitą kulinarna podróż po rejonach Francji, dzięki czemu książkę czyta się jak reportaż podróżniczy . Pobudza wyobraźnię i apatyt nie tylko na smaki, lecz i na zwiedzanie.

  • Ewa

    Książka ebook ta powstała pod wpływem podróży autorki po wielu charakterystycznych regionach Francji. Z nich Rachel czerpała inspirację w tworzeniu wlasnych wariacji na temat regionalnych dań francuskich. Epizody książki odpowiadają regionom Francji. Na wstępnie każdego jest szerszy opis zamiłowań kulinarnych autochtonów, gdzie można dowiedzieć sie wielu, nieznanych wczesniej, ciekawostek. Każdy , zamieszczony po takim wstępie przepis też poprzedzony jest swoją historyjkią którą czyta się z przyjemnością. Dużo z przepisów z tej książki budzi moją chęc wypróbowania. Kolorowe, miłe dla oka fotografie potraw autorstwa Davida Loftusa (nadwornego fotografa Jamiego Olivera, choć nie tylko), są bardzo smakowite i zachęcają do eksperymentów. Książkę czytałam dokładnie i długo, ponieważ dużo jest tam interesujących (poza-przepisowych) treści. Bardzo zalecam milośnikom kuchni francuskiej.

  • Chiriteen

    Kto lubi kuchnię francuską ten znajdzie się w swoim żywiole! Spróbowałam już paryskie przepisy Rachel Khoo i były one w wielkim stopniu interesujące. Jestem olbrzymią zwolenniczką potraw kuchni francuskiej, a w książce pdf Rachel jest ich naprawdę duży wybór, znalazłam tu całe mnóstwo kulinarnych inspiracji.

  • romanabk

    Najlepsza ksiazka kucharska jaką mam ! A mam dużo . Kazdy przepis jest idealny, zaawsze wychodzi i oczarowuje gosci.

  • tango.maja

    Książki Rachel są jak bombonierki, widzidzisz okładkę i jest tak jakbyś otwierał wieko pudełka czekoladek, jest po prostu pysznie. Omówione i zilustrowane przez autorkę regiony Francji, mnóstwo przepisów na dania słone i słodkie, cudowne fotografie i rysunki, króre dodają książce pdf fajnego klimatu. Tak jak nie poprzestaje się na jednej czekoladce tak i książki Rachel można przegladać bez końca. Po pierwszej bardzo dobrej książce, druga równie niezła a może nawet i lepsza. Polecam!

  • Magdalena Kurant

    Można się było spodziewać cudownych zdjęć, pełnych treści opisów Rachel czy po prostu świetnego wydania książki. Po pierwszym jej przejrzeniu, jednak zszokowały mnie przepisy. Są łatwiejsze niż w poprzedniej książce, pomimo zastosowania lokalnych produktów( które można zamienić na nasze regionalne). Podoba mi się też rozgraniczenie przepisów na regiony - dowiadujemy się w ten sposób trochę o Francji lecz też o zwyczajach, które panują w danych jej zakątkach. To w jakieś części nawet przewodnik turystyczny. Rachel zaraża miłością do kuchni i do podróży. Zalecam dla wszystkich, którzy lubią dobrą kuchnię i nowe smaki.Bon appétit!

  • WUYU

    Rachel rządzi, rachel rządzi, rachelrządzi, rachel rządzi