Średnia Ocena:
Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza
Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego pyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, idealnie dobrane składniki i zapachy ziół. A do tego wspaniałe wina. Autor "Mojej greckiej kuchni", kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, fanem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym okresie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni – kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg. W książce pdf znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnorakim stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktobureko stanie się waszym ulubionym deserem.;) Kali oreksi! – smacznego!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza |
Autor: | Kasperaszek Piotr |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Nautica |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!