Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, lecz również doskonałym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najistotniejszych fragmentów produkcji spożywczej. Publikacja opisuje zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one efektem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących a także toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych a także zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych a także weterynarzy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.