Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, lecz również doskonałym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najistotniejszych fragmentów produkcji spożywczej. Publikacja opisuje zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one efektem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących a także toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych a także zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych a także weterynarzy.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
| Rok wydania: | 2017 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.